18.03.2017 | 18:07
Петков: Разбитият бус на ДОСТ в Разград е инсценировка
Това изглежда като скалъпено мероприятие, като „самоконтузия“ от страна на партия ДОСТ с цел да се прочуят, че някой ги атакува

Инцидентът с разбития автобус на ДОСТ в Разград изглежда инсцениран от самата партия и институциите трябва да вземат незабавни мерки. Това коментира за „Фокус“ Румен Петков, водач на листата на Коалиция „АБВ – Движение 21“ в Бургас и Плевен.

„Това изглежда като скалъпено мероприятие, като „самоконтузия“ от страна на партия ДОСТ с цел да се прочуят, че някой ги атакува, че някой ги агресира, че някой им чупи автобусите и ги атакува в предизборната кампания. Фактът, че турски телевизии са организирани да дойдат тук, прелива чашата и българската държава със своите институции трябва да вземе категорични мерки срещу този брутален акт на вмешателство във вътрешните работи. Нашият председател Константин Проданов вчера зае една много категорична позиция и се надявам, че ще имаме подкрепа и от другите политически сили и институциите ще се намесят“, посочи Петков.

Той призова всяко едно нарушаване на обществения ред да бъде санкционирано.

Искам да попитам вътрешния министър: като с тези автобуси се нарушава обществения ред в населените места, защото се пуска музика и се шуми, как КАТ гледа на този процес и как по същество това влияе на съзнанието на хората. Нарушаването на обществения ред трябва да бъде санкционирано, независимо кой и как го прави – законът е за всички. МВР трябва да гарантира, че ще санкционира всички, които нарушават обществения ред и пречат на нормалния живот на общественото място, заяви Румен Петков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране