05.01.2017 | 15:10
Певци печелят милиони от клиповете си в YouTube
Джъстин Бийбър е първенец с 16,9 млн.долара годишно

Запознати сме с богатствата на повечето известни личности и особеностите в начина им на живот. Знаем, че обичат да се глезят, но и че работят усърдно, почти нямат личен живот и са център на внимание на много „хейтъри“. Освен от албуми и от турнета, много от изпълнителите и групите печелят и от сувенири, колекции и какво ли още не. Но знаете ли колко още печелят от YouTube? Певци като Селена Гомез, Джъстин Бийбър, групи като „Металика“ и още много други печелят милиони годишно само заради големия брой посещения на клиповете им в сайта.

Ето 10-те най-добре печелещи от YouTube музикални изпълнители:

1. Джъстин Бийбър. Любимият на милиони тинейджърки канадски певец печели между $1.1 милиона и $16.9 милиона годишно от  гледания на клиповете, които неговия канал JustinBieberVevo публикува.

2. Кейти Пери. Певицата изкарва между $692.1 хил. и $11.1 милион допълнително за година заради добре поддържания ù канал.

3. Тейлър Суифт. Както в социалната мрежа Instagram, така и в YouTube, Тейлър е една от водещите по почитатели и приходи. Чаровната изпълнителка печели между $529 хил. и $8.5 млн. на година благодарение на верните си фенове.

4. Еминем. Въпреки че отдавна белият рап изпълнител не е на вълната на музикалния бизнес, той продължава да печели добри пари от хитовете си. По-точно – между $469.5 хил. и $7.5 млн. всяка година. И печалбата се увеличава все повече.

5. Риана. Тъмнокожата изпълнителка годишно прибира между $442.9 хил. и $7.1 млн. от YouTube.

6. Бионсе. Една от най-успешните изпълнителки през последните 20 години получава между $414.4 хил. и $6.6 млн. благодарение на песните и клиповете си.

7. Лейди Гага. Шокиращата и ексцентрична певица успява и до днес да впечатли аудиторията си и това се вижда от популярността ù в YouTube. А тя се измерва с $338.1 хил. до $5.4 млн. всяка година.

8. Адел. Британската легенда се справя добре в YouTube. Не е като Джъстин или Тейлър, но печалба между $321.3 хил. и $5.1 млн. може да накара всеки да се усмихне.

9. Меган Трейнър. Наскоро набралата известност пухкава певица не си губи времето, а си докарва между $280.3 хил. и $4.5 млн. всяка година.

10. Майкъл Джаксън. Покойният легендарен певец печели между $242.4 хил. и $3.9 млн. годишно от сайта.

Данните са посочени от сайта SocialBlade, който се старае да държи феновете на известните в течение с печалбите им от социалните мрежи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране