06.02.2016 | 10:20
Пиарка: На кой въпрос не е отговорил Борисов в Лондон?
Какво виждат собствениците на Нова телевизия, след като са се видяли с Делян Пеевски, в огледалото, чуди се Арнаудова

Целта беше да го изнервят, вие познавате премиера – той търпи, търпи, търпи, но се е случвало да изпусне някаква реплика. Така ръководителят на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова коментира пред bTV „канонадата” от въпроси за евродоклада и за връзките с Делян Пеевски, която се стовари върху премиера Бойко Борисов на срещата му с българи в Лондон.

Според някои наши сънародници, на събитието действително е имало провокатори, но според други въпросите (които не получиха конкретен отговор) са именно тези, които биха задали и те.

„Малко преди срещата ние имахме информация, че ще се стигне до тази провокация”, заяви Арнаудова, която защити Борисов и в пространна публикация във „Фейсбук”. По думите й „тонът на агресията” бил зададен от жена, която била симпатизант на „Атака”. Арнаудова установила партийната й принадлежност по публикации в социалните мрежи.

„Не може един младеж на 20 да прочете един апотеоз за работата на Ирина Бокова”, подчерта тя.

„Когато задаваш въпрос, обикновено очакваш отговор (…) Тези 10 човека целяха да създадат този хаос, тази говорилня”, каза още тя. По думите й нито Борисов, нито присъстващите министри не са имали шанс да отговорят на въпросите.

Тя коментира, че и организаторите от посолството в Лондон имат вина за случилото се: „Не може да наблъскаш 200 човека, техниката да не работи и да очакваш, че ще има високоинтелектуален диалог”.

„Премиерът прие спокойно нещата, имах притеснение, че ще успеят да го извадят от равновесие”, сподели Севдалина Арнаудова.

А Пеевски?

Особено любопитен елемент от разговора стана въпрос за бизнесмена и депутат от ДПС Делян Пеевски (за чието влияние „Шпигел” излезе с голяма статия преди дни), в отговор на който премиерът започна да изнася информация за борбата с контрабандата и корупцията.

Арнаудова заяви, че Борисов „поне 10 пъти е отговорил за (връзките си с) Пеевски” и запита водещата Жени Марчева: „Ако ще говорим за хигиена, аз искам да попитам: Вашите собственици как се гледат в огледалото след среща с Делян Пеевски? Или правилата са еднакви за всички или просто… Какво правим?”.

Според нея премиерът и народният представител последно са били свързани с „един компромат, едно абсолютно неграмотно писмо” от чуждестранна компания, която се оплака, че е била рекетирана от съветник на премиера при опит да придобие „Химко” (купено в последствие от фирмата на Пеевски „НСН Инвестмънт”-б.р.).

Арнаудова се възмути как заговорилата за скритите връзки на магистрати, политици и олигарси съдия Румяна Ченалова е станала символ на борбата за справедливост в съдебната система, при положение, че е подсъдима.

Шефката на правителствената пресслужба запита как на шефа на Върховния касационен съд Лозан Панов преди не му е пречело да чака пред премиерския кабинет за среща, докато сега е проблем за него. „Целта на този есемес скандал, целта на „Яневагейт” е не да отговаря премиерът, целта е да се въртим около всичко това”, каза Арнаудова.

Дамата се включи и в Нова телевизия: „На кой въпрос не е отговорил? На кой въпрос не е отговорил?“, попита тя водещите на Нова телевизия.

Последва уточнение: за Делян Пеевски. „За Делян Пеевски във вашето студио поне десет пъти е отговарял. Много удобно се вади от контекста за „Шпигел“, за Пеевски и т.н.“

Арнаудова репликира въпроса на един от българите в Лондон, който попита Борисов дали като се погледне в огледалото вижда Пеевски. „Какво виждат собствениците на Нова телевизия, след като са се видяли с Делян Пеевски, в огледалото?“

„Гласът“ на кабинета повтори изказаната от нея още снощи във фейсбук теза, че става дума за сценарий: „Срещата протече в един изключително лош тон с много агресия. Тон за това даде една дама, която четеше… Целта не беше да се получат отговори. Целта беше премиерът да бъде изваден от нерви, да изпусне някоя реплика.“

Арнаудова не отговори чий е този сценарий и уточни, че не става дума за сценарий като „Досиетата Х“, а тази дума „употребяваме напоследък, за да привлечем внимание.“

2 коментара

  1. ГОЛЯМ ЦИРК СТЕ! каза:

    Арнаудова, слушах те и се изумих от ниското ти ниво на изказ и от невъзможността ти да излезеш от елементарната посредственост на най-профански ментор на НИЩОТО ББ. Пренебрежителното, дебелашко, високомерно и нагло поведение на краля-слънце заслужено бе освиркано, а реакциите бяха дюдюкания, подхвърляния и явен присмех. Всичко свеждате до елементарната интрига и махленска клюка. Предпочитате да станете за посмешище, но да не дадете отговор на въпросите, които засягат и вълнуват хората. Злободневните проблеми, поставени за решение не са провокация. Хората искат да знаят защо са прогонени по чужди земи в търсене на работа, справедливо заплащане и уреден живот, а същите условия не се създадат в родната им страна?! Тъпите съвети за правене на деца са повече от унизителни и подигравателни. Неглижирането на народното недоволство и справедливия гняв ще изиграят лоша шега на самозабравилите се дембели от колониалната администраци на територита БЪЛГАРИЯ!

  2. ВЪЗМУТЕН! каза:

    А бе, Севде…че кой е премиерът, че да не го изкарват от равновесие?! Ми това си е заслужил…Защо търсите конспирации и виновни?! Какво толкова се е случило?!…Може би е неочаквано за вас, кохортата от презадоволени властолюбци, че хората вече отказват да ви сервилничат, да ви се подмазват, да ви превъзнасят…ами времената на чудесата свършиха, Севде! Търпението е изчерпано и възмущението, доведено до пълен отврат от политическия „елит“ е в апогея си. Приемете, че нито сте несменяеми, нито сте незаменими, а просто сте едни непригодни, самозабравили се, надменни и пренебрежителни простаци, от които просто трябва да бъде потърсена сметка за престъпленията и безобразията, които вършат….Това е!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране