12.08.2018 | 15:46
Пиеската с Очите: не на нас тия

При соца казваха, че България е страната на художествената самодейност. Демокрацията ни отне „художествената“. Останахме само страната на самодейността. Та сценките, дето ни ги разиграват са толкова тъпи…

Сцена Първа. Очите е с 40 души на кръчма в най-хитовия ресторант между Варна и Златните ден преди да го обявят за издирване, както писа по разказ на очевидец единствен 19 минути. Това на полицията не й е интересно, а няма начин да не го е забелязала – кортеж от поне 10 автомобила все пак. Освен шума, който възпитаните и изрядни бизнесмени – определението е лично на шефката на премиерския кабинет Бъчварова за Очите, вдигат.

Сцена Втора. На другия ден Очите е обявен за национално издирване. Но някак, хей тъй на, е успял да прескочи най-зорко пазената, по думите на премиера, граница в Европа – нашата с Турция. Златна стена й направихме за четвърт милиард, прехвалихме я. И какво? Освен чумави четириноги, заради които изклахме хиляди наши добичета, и Очите с цялата си свита я прелетя, пък не са дребни хора.

Сцена Трета. Приятелят Тайпи излови Очите. С общински съветник, който се води гражданска квота към БСП от 2011 г., но когото гласовете на ГЕРБ избраха за заместник-шеф на фамозния общински съвет в Бургас на Чичо Кмет. Същият орган, който настоя тези дни софиянците да си вадели специални винетки за преминаването през града. Не бургазлии с техния уж най-добър град за живот, да вземат да спретнат едно околовръстно шосе – даже Чирпан има такова, пък да не привличат целия трафик покрай панелките си. Оставете другото, в самодейната пиеска общинският съветник е там, защото кара Ролс. Страшен специален ефект.

Сцена Четвърта. Започва масиран пиар. От ГЕРБ обясняват как може такива съветници от БСП, забравили, че техен съветник – три пъти изключван и също толкова пъти приеман в партията, уби човек – пардон, не той, а с негово оръжие го е направило 6-годишно дете: корабчето, дето плува в очите се опитваме да не го забелязваме. От БСП викат – а кой, моля, даде на Очите лиценз за охранителна дейност, та и щедри обществени поръчки за четвърт милион лева. То не на него де, а на ексшеф на областното МВР по ГЕРБ-ово време, чийто консултант е Очите. Вика човекът – ами много е добър в убеждаването на клиенти.

В СЛАВА, понеже навремето една негова приятелка, така се представи, се беше обадила да ни убеждава тя, та да не ни се налага да ни убеждава той, да не пишем за него и една певица, и отлично знаем колко са убедителни в консултациите.

Ето ви друг пример. Човекът на старта на летния сезон преди 2 г. нахлу с десетки гардове да убеждава колега с прякор Кравата за едното паркомясто, наречено кой знае защо в медиите иронично „наркомясто“, та Слънчев бряг влезе в световния новинарски обмен като курорта, дето нямате нужда от спасителни жилетки за вода, а от бронежилетки за суша.

Апропо, тогава Бъчварова беше вътрешен министър, та ни убеди колко изрядни са 3-те фирми на Очите. Как да не са – ами с такива обществени поръчки…Та и жертва го изкараха, нищо че неговите хора бяха нахлули в заведението за едното паркомясто с ножове.

Сцена Пета. Още реминисценции – висша драматургия. Не беше ли при управление на ГЕРБ, когато уж лежащия в затвора Очите се оказа всъщност в общежитие със свободен режим. Ама толкова свободен, че човекът си пускаше снимки от яхти и плажове?

Сцена Шеста. Най-страшното признание. Жанрът на постановката е неопределим. Кому – комедия, кому – трагедия. Само билетите са задължителни. Струват милиарди да ни управляват по този начин, милиарди да ни охраняват по този начин, милиарди да ни ментят по този начин. Милиарди от нас…

Какво правят по същото време професионалистите – един лекар на държавна работа цял живот спестил 6 милиона лева, построил 15 къщи и апартаменти, купил си Порше и земи, и какво ли не човекът.

На печелишите честито!

Завеса!

19 минути

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране