Зареждане

Напишете

СПОРТ

Писаха 5 на Гибона за 6-ото място

share

Президентът на БФ Волейбол инж. Данчо Лазаров обяви в интервю пред тв канал „България он Ер“, че Пламен Константинов остава селекционер на националния мъжки отбор. Той оцени с „много добър“ 6-ото място на волейболистите на Евро 2017. „Сега не е времето за смяна на треньора, предстои ни домакинство на световното съвместно с Италия, но не само това е важното през 2018 г., имаме и други отговорни задачи.“ Той призна, че е имало напрежение в отбора след 1/8-финала на Евро 2017 в Полша. Гибона заявил публично, че в отбора има групички и това не се харесало на част от играчите. Най-сериозен бил конфликтът с капитана Виктор Йосифов. За да го тушира, треньорът се съгласил да нямат сутрешна тренировка с топка, а само занимание във фитнеса. Някои от националите пък се били зарекли, че ще играят на волеймондиала догодина, само при друг селекционер.

„Аз съм убеден, че Пламен има подкрепата на играчите, защото нашият тим е добра сплав между опитни и млади състезатели. Говорихме с него какво ще търсим през следващата година – защото тя е твърде важна за българския волейбол и не само заради световното първенство. Новият формат на Световната лига е така организиран, че нашият отбор е сред онези 4, които трябва да играят под огромно напрежение, тъй като трябва да направим всичко възможно да останем сред най-силните в световния волейбол. Вече 16-те отбора ще бъдат разделени на две групи – една основна група от 12 отбора, които имат договор със Световната федерация до 2024 година. В другата група, в която попадаме ние, Канада, Австралия и Корея – двата първи отбора след изиграни 15 срещи догодина остават в Световната лига, третият тим ще играе плейаут мач, а четвъртият веднага ще бъде отстранен, а на негово място ще влезе отбор с уайлд-кард. Така че ще бъде много тежка битка за оставането сред тези 16 тима. Ние задължително трябва да запазим мястото си сред най-добрите и аз съм убеден, че отборът ни ще го направи. Даже нещо повече – от разговора, който водихме с Константинов, той се съгласи, че трябва да влезем във финалите.

Доста смел ход е на Международната федерация по волейбол да позволи България да е домакин на световното. С Италия доказахме, че заедно можем да организираме състезание на такова равнище и благодарение на това световното се провежда у нас през 2018 г.“, изтъкна шефът на БФ Волейбол.

„Женският ни отбор постигна впечатляващ успех с класирането на световното първенство. Пропуснаха първия си шанс, но на поправителния в Амстердам се справиха. Това е безспорен успех, защото Европа има едва 8 квоти и ние взехме една от тях. Нека бъдем търпеливи и да видим какво ще се случи в Баку, но задачата, която самите момичета си поставят, е влизане в топ 8. Назначаването на Иван Сеферинов за селекционер на женския национален отбор е добро решение, което взе Управителният съвет. Най-вече съм впечатлен, че той успя да обедини всички момичета да играят за България. И това, което той успя да направи, заслужава поздравления,“, каза още инж. Лазаров.

бутон за сайт

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.