25.04.2015 | 9:07
Пиян американски военен удари шамар на дете
Американецът не успял да се справи с менюто на мобилния му телефон
Пиян американец от международния контингент на полигон „Ново село” е ударил шамар на дете в Сливен. То му се подиграло как борави с мобилен телефон.Говорителят на ОДМВР в Сливен Първолета Мандинска обясни БТА, че инцидентът е станал следобед в центъра на града, близо до Пето среднообразователно училище  „Пейо Яворов“.Група военни от полигона, които имали свободен ден от учението, което се провежда там, се разхождали, когато в района между сградата на общината и училището били заговорени от деца, чули английска реч, съобщават от полицията.По време на разговора единият от военните, който бил в нетрезво състояние, поискал от едното от децата мобилния му телефон. Опитал се да проведе разговор, не успял да се справи с менюто на GSM-а и децата му се присмели.

Това ядосало военният и той ударил шамар на едно от тях.  Свидетел на инцидента станал служител на Общинска охрана, който веднага алармирал полицията. Пристигналите служители на реда прибрали военния, който е американски гражданин.

В управлението били повикани родителите на удареното дете, които, след като военният се извинил, отказали да повдигнат обвинение. Провинилият се военен е предаден на прекия си командир и на военна полиция, уточняват от Областната дирекция на МВР в Сливен.

„Дали мъжът ще бъде наказан ще решават неговите началници във военния полигон „Ново село“, каза Първолета Мандинска.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране