15.05.2018 | 10:40
Пламен Георгиев: Психологията на българина е доносническа

Скандалният шеф на новото антикорупционно звено Пламен Георгиев поде академична дейност. Той води лекция “Ново начало в борбата срещу корупцията” пред студенти в УНСС.

Пред младите слушатели Георгиев обясни какво представлява водената от него комисия, като поясни защо досега съществувалите подобни органи не са постигнали никакъв успех. В момент на проницателност Георгиев сравни българския корупционен проблем с проблема с терористите в Белгия и как там антитерористичните звена не си общували, както и антикорупционните тук.

В услуга към изграждане на имиджа на Георгиев като академичен ум, УНСС дори подписа споразумение за създаване на Академия за борба с корупцията, към която ще има и магистратура.

В своето изложение Георгиев предизвика и изумлението на присъстващите, като предложи да има антикорупционно обучение в училищата. Георгиев отново натърти, че антикорупционната дейност е полицейска функция, в опит да върне дебата върху искането му воденото от него звено да може да арестува – едно от скандалните предложения за промяна в законодателството. Шефът на антикорупцията защити и решението да се забрани подаването на анонимни сигнали, като каза, че народопсихологията на българите е доносническа.

Фрог нюз


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране