20.06.2016 | 21:41
Платихме половин милион за лъскане на имиджа на Плевнелиев и Кунева
Учителски събор" ли?! Или пир по време на чума?

Този цирк в Арена „Армеец“, който сътвориха от Министерството на образованието, ми идва повече. „Учителски събор“ ли?! Или пир по време на чума? Това е гавра с българските учители, с образованието и бъдещето ни! Половин милион лева за лъскане на имидж на президент, премиер, министър и кмет – за симулиране на дейност или за борба с гузна съвест! Истинско безобразие! Tака председателят на БСП в София Калоян Паргов коментира провелия се в неделя учителски събор.

Социалистът попита дали Димитър Рачков, Мария Игнатова и „Легендите“ могат да мотивират българските учители, чийто труд е обидно ниско заплатен, а образованието ни е тотално неадекватно за времето, в което живеем?! „Шоумените ли ще се справят с неграмотните ученици, с двойките, които изкарват на изпитите, със затварянето на училища из страната?! Наистина ли мислите, господа управляващи, че с два часа забавление ще замажете очите на българското образование?!“, възмути се лидерът на БСП в София.

Паргов припомни, че на фона на нашия кичозен и напълно безполезен събор на учителите в Хърватия организираха най-масовия протест в историята си, който беше срещу опита на властта в Загреб да забави одобрената вече стратегия за мащабна реформа в образованието. „Хърватите излязоха на улицата, за да защитят желанието си за по-висококачествено и адекватно на съвременните условия обучение в предучилищното, началното и гимназиалното училище. Задължително е всеки да прочете какво правят в Хърватия, за да си дадем ясна сметка колко тъжен и безнадежден е нашият събор“, заключва председателят на столичните социалисти.

1 коментар

  1. Уляна Йорданова каза:

    Г-жо Манева, повечето от забележките Ви, за съжаление,са напълно справедливи, но не всички. Защото учителите многократно са изказвали мнение по въпроси, засягащи конкретно програми и учебници. Аз, като бивш учител, винаги съм била против тестовите проверки, против учебните тетрадки /защото децата се научиха да прибавят по една дума или окончание, а текстът само минава пред очите им/, против 2 и повече учебници по един предмет/а се стигна преди години и до парадоксалния брой от 15!?! учебника по български език и литература/. Но програмите идваха с новите министри на образованието, защото всеки се стремеше да направи нещо, независимо какво, за да се докаже на мястото си. И протестите на учителите свършваха пред опасността да останат без работа, ако не са съгласни. Ето, например, през учебната 2016-2017 година учениците от 5 клас няма да имат учебници по история, а учителите щели да използват учебник или записки от учебник за 7 клас!?! И това е спуснато отгоре!!! Бих се радвала, ако колегите откажат да работят по този начин, но какъв ще е резултатът? Мисля, че е време учители и родители да се обединят, за да се прекрати това безобразие.Дали това ще се случи? Не зная, вече не съм в системата на образованието. Но продължава да ме вълнува съдбата на младото поколение, което би трябвало да е възпитано, грамотно, отговорно, но хаосът в „нашата“ /ако беше истински наша, щеше да пази чудесните възрожденски традиции/ образователна система го срина и превърна в потребителско.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране