08.01.2018 | 0:53
Племенник на „самоубилия“ се Росен Ангелов е свидетел по скандала „Суджукгейт“
Тихомир Атанасов е син на сестрата на нарочения за шесторния убиец от Нови Искър
Росен Ангелов и Тихомир Атанасов

Племенник на „самоубилия“ 56-годишен Росен Ангелов е ключов свидетел на прокуратурата по корупционното дело „Суджукгейт“ срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов.

Тихомир Атанасов, който е син на сестрата на нарочения за шесторен убиец от Нови Искър, е дал показания срещу Мартинов, че е изнудван от името на партията на Бойко Борисов.

Самоубитият Ангелов е роден в балчишкото село Змеево. Там живее и сестра му – майката на прокурорския свидетел.

Тихомир Атанасов е собственик на малък търговски обект в Добрич. Пред медиите той разказва история, започнала през 2016 г. Тогава до антикорупционното звено и лично до тогавашния вътрешен министър Румяна Бъчварова били пуснати анонимни сигнали, в които имало данни за корупционни схеми на организирана група. В нея фигурирали висши полицаи, прокурори и съдии от Добрич.

„Тази група от четирима началници изцяло е работела за натиск срещу хора, които са поръчани“, твърди Атанасов. Според него информацията за подадените жалби стигнала до замесените в тях лица, които започнали да търсят в града източника им. „Около 7-8 лица се въртяха съмненията, всички тези лица бяха посетени от криминално проявени тук в града“, отбеляза той.

Тихомир разказва, че не знае защо депутатът Живко Мартинов се бил свързал с него, нито какво точно пишело във въпросните сигнали, но след телефонен разговор с Мартинов обектът бил неколкократно проверяван от данъчните.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране