14.12.2019 | 15:01
Пленумът на БСП гласува правила за избор на председател
Догодина за първи път лидерът на левицата ще се избира пряко от членовете

Националният съвет на БСП трябва да приеме правилата за избор на председател на партията. Догодина за първи път лидерът на левицата ще се избира пряко от членовете, а преди това предстои пълен отчетно-изборен цикъл. Очаква се на пленума днес дебатът по правилата да е разгорещен.

Социалистите ще разискват и предложените от парламентарната група на БСП промени, свързани със съдебната реформа и контрола над главния прокурор.

Членовете на НС ще се занимаят и с евентуални санкции за депутатите, подкрепили Сотир Цацаров за шеф на КПКОПНИ при гласуването в пленарна зала. Още преди дни ръководството на ПГ излезе с позиция, че 27-е ще трябва да понесат лична отговорност.

В документа се припомня, че на събрание на групата от 10 декември с гласуване е прието депутатите на левицата да не подкрепят кандидатурата на бившия главен прокурор за шеф на антикорупционния орган. Против са били само трима депутати. Било решено, който има друго мнение, да се възползва от член 58, ал. 4 на парламентарния правилник и да изрази различната си позиция от трибуната в рамките на 3 минути. Никой от 27-те депутати на БСП, които гласуваха “за” Цацаров, не се обоснова публично.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране