22.11.2015 | 0:01
Плевнелиев е неадекватен, той е вреден за България
Настоящият е най-слабият президентски мандат от 25 години насам

Росен Плевнелиев е неадекватен по отношение на конституционните си задължения, включително националната сигурност на България. Това заяви зам.-председателят на АБВ и бивш вътрешен министър Румен Петков.

По думите му от 25 години насам това е най-слабият президентски мандат, който е вреден за страната и то не само по отношение на политиката към Русия. „Това е президентът, работил с най-много правителства, и той не се сработи с нито едно от тях“, каза още Петков.

Той подчерта, че МВР трета година е подложено на изключителен натиск, защото ежеседмично няколкостотин служители са командировани да охраняват границите. От друга страна според него са се направили и безсмислени преструктурирания в службите. Според Петков екстремалната ситуация в момента предполага преосмисляне на бюджета на МВР.

Бившият министър подчерта, че АБВ ще представи скоро своите предложения, след като се направи сериозен анализ по дирекции. По думите му на България й трябват 50 хил. служители в системата и един анализ ще спре приказките за излишни хора в системата на МВР.

Относно реформата в съдебната система Петков заяви, че АБВ ще подкрепи разделянето на ВСС.

1 коментар

  1. Кукулкан каза:

    На пикаещия в шадравани да му припомним, че България заради такива „герои“ България е наричана Руска лаборатория за социални експерименти. Руски Троянски кон в НАТО и ЕС. И да го върна малко през 2009 г. скандала с частната практика на „баретите“ и зависимостта на Републиката попадаща под ограниченията на СОСОМ. ………………. хайде всички в Сибир при путя доносника….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране