24.11.2015 | 0:01
Плевнелиев искал да се представя проамерикански, за да го остави Борисов на власт
Президентът е най-крайният български политик по отношение на Русия

Плевнелиев си представяше нещата така — „Аз ще се представя като проамерикански и накрая Америка ще постави ултиматум на Борисов да ме остави на власт“. Тази конспиративна теория изложи в предаването „Още от деня“ по БНТ социологът Андрей Райчев по повод изказването на държавния глава, че Русия води хибридна война срещу България.

По думите на Райчев, който обсъди темата заедно с директора на програма „Европа“ Весела Чернева, Плевнелиев все още не знае дали ГЕРБ ще го подкрепи за втори мандат. „Имаме една малко абсурдна инверсия, особено по руския въпрос. Нормално е министър-председателят да е малко по-краен в позициите си, отколкото президента – той трябва да е в средата. По отношение на Русия той е най-крайният български политик. Борисов никога не си позволява така да говори“, заяви с недоумение Райчев.

„Аз не вярвам в конспирации и по скоро мисля, че има корпоративна среда. Цялата тази несигурност около бежанската сигурност например, всичко това създава една среда, която създава външни и вътрешни актьори“, изтъкна от своя страна Чернева. Хибридната война е факт. Има страшно много доброволци, които с удоволствие се пробват да влязат в полезрението на Русия. Тук става въпрос за натегачество, на мнение е тя.

Относно постоянните конспирации в публичното пространство, свързани със сексуалната ориентация на политик, а и не само, Райчев изтъкна: „Когато 100 плъха тичат от вход А към вход Б, значи или има един главен плъх, който да ги води, или отиват към по-хубаво и по-сухо място. Изборите свършиха изненадващо“. Вътрешните борби в ГЕРБ започват да играят голяма роля с натрупването на много власт, изтъкна Райчев. Вътре в ГЕРБ има вече едни крила, които действат подмолно, смята той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране