09.06.2019 | 12:48
Плевнелиев с провокация срещу Борисов, явно вдъхновена от Цветанов
Как така ти, господин Борисов, посягаш на евроатлантика Цветанов, и то докато Радев се ръкува с Путин и лобира против изтребителите F-16? Не е ли отстъпление от "правата вяра"?

Странно и симптоматично бившият президент Росен Плевнелиев (когото свикнахме да гледаме в „На кафе с Гала“ покрай любовните му успехи) излезе днес в сериозно тв предаване, за да адвокатства на Цветан Цветанов.

Квалифицира го като велик евроатлантик. Много му помогнал да спечели президентските избори, давал му пълна свобода.  За Цветанов ГЕРБ бил „рожба, дете“, той никога не би го наранил. Борисов и Цветанов били тандем, който създал ГЕРБ.

Внушението: и двамата тежат еднакво, Цветанов не е просто асистент, помощен персонал, заслугите му са напълно съизмерими с тези на Борисов. Партията осиротя, що така, за един апартамент…

И още по-тънкото послание: Борисов да не си въобразява, че ГЕРБ се върти около оста му. Той не е Бог, ние имаме двама богове, членската маса трябва да реши на кого ще се кланя.

Според мен интервюто на Плевнелиев бе очевидна провокация срещу премиера, инспирирана от Цветан Цветанов. Неслучайно минути след края на тв изявата в „24 часа“, органа на Цветанов, цъфна възторжено заглавие – „Плевнелиев: Цветанов си тръгна след мъжки разговор с премиера, гледа на ГЕРБ като на рожба“.

Четете този сайт и този вестник, за да разберете какво мисли Цветанов, какви са намеренията му, за каква игра се готви.

Защото никой не живее с илюзията, че Цветанов току-тъй се е отказал и ще излезе в пенсия, нали? Не се съмняваме и че вторият в ГЕРБ (който според Плевнелиев е нещо като ВТОРИ ПЪРВИ, богоравен с ПЪРВИЯ в двуединство) ще се опита да буни редиците отвътре, да сее разкол сред структурите и депутатството.

Докато в партията тече процес на децветанизация.

С това интервю Плевнелиев приспива вниманието, но и подчертава историческата роля на Цветанов. Маркира и идеологически фронт: „аз съм евроатлантик, Цветанов е евроатлантик, какъв тогава е Борисов, който уволни Цветанов? Как така партията се лишава от толкова предан на евроатлантизма човек?“

Това е най-подмолният подтекст. Как така ти, господин Борисов, посягаш на евроатлантика Цветанов, и то докато Радев се ръкува с Путин и лобира против изтребителите F-16? Не е ли отстъпление от „правата вяра“?

Всъщност Плевнелиев намеква, че Цветанов едва ли не е отстранен заради близостта си с Щатите, НАТО и в услуга на Кремъл.

Което е подло внушение, разбира се. Конспирация и жълтения в стил „Информиран-нет“. Върши работа само сред тежко зомбираните с болезнена русофобия.

Каква идеология може да има в естествената раздяла с компрометирания Цветанов, ненаситил се на битов лукс?

В изявленията на Плевнелиев съзирам репетиция, опипване на почвата за нов политически проект крайно вдясно от ГЕРБ, нещо като „платформа на ястребите“. 

В един момент провалени личности с бутиков рейтинг като Цветанов и Плевнелиев може да решат, че Борисов е твърде „мек“, че отстъпва от каузата. Като нищо ще го обвинят и в колаборация с Радев и силите зад него. В угодничество на Русия.

И ще призоват сред електората на ГЕРБ: Да вземем да се преброим – кой е с НАТО, кой с Путин. Ние сме лицата на Запада в България, тръгвайте след нас! Тази партия я създаде Цветанов, Борисов му я отне, да поправим несправедливостта…

Безумие е, че точно тези двамата – на които ГЕРБ „дължи“ значима част от електоралните си беди, изгубените президентски избори и накърненото доверие, са си повярвали до такава степен. Безумие е да смятат, че биха имали някакъв шанс извън Борисов. Че тежат отвъд орбитата на премиера.

След раните, които нанесоха, би следвало за кратко поне да се смирят. Иначе на Борисов ще му се наложи да кара джипката до припадък.

Изобщо най-сигурният начин да ме накарат да обикна Румен Радев е да показват Росен Плевнелиев и Цветан Цветанов по телевизора. 

Недялко Недялков

1 коментар

  1. Мерник каза:

    Какъвто Плевнелиев,такъв е и коментаторът на изказването му.Вземи единия,блъсни го върху другия и заедно върху мутрата.Ефектът ще бъде нула,каквато е цялата корпорация ГЕРБ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране