07.11.2019 | 12:53
Плевнелиев взе мястото на Цветанов в ГЕРБ. Поздрави партията с разгромната изборна победа
Бившият президент пръв пред микрофона на срещата с кметовете, седна до Борисов

Първият, който днес излезе на трибуната на националната работна среща на ГЕРБ с кметове и общинари в София бе експрезидентът Росен Плевнелиев, който преди това бе седнал до Бойко Борисов. Той поздрави ГЕРБ с „разгромната изборна победа“. „Да не се забравя от 2006-а до сега 13 години ГЕРБ спечели доверието на хората, на всеки от изборите, с изключение на президентските.“, заяви Плевнелиев.

Бившият президент отсъди, че ГЕРБ е водещата политическа сила и ще получава и в бъдеще най-голямо доверие от българските граждани. „Доверието лесно се дава, лесно се губи, често обаче ние ще сме в ситуация , когато все по-трудно ще се дава и лесно ще се губи. Работете ден след ден за доверието, с лице към хората, с качеството на добри стопани, а те ще ви отвърнат с доверие.“, заключи бившият президент.

Не винаги съм дипломатичен и това е позитивно качество. Минаха тежки избори, резултатите са ясни, Много бяха тези, които точно на тези избори говориха за това, че има огромни изборни манипулации. Това бяха тези, които не казаха нито една дума и замълчаха, когато бе извършена най-голямата изборна манипулация Костинбродската афера.

И президентът Радев, и Нинова и г-жа Манолова, и Слави Трифонов и всички други мъблчат и не са казали една дума за своято оценка какво се случи в Костиброд, а имат наглостта да говорят з0а честни и почтени издбори, а ня коио бяха основните действащи лица.

На тези избори се говореше за борба с корупцията, но нито един от тези хора, които се вживяха като говорители, не дадоха работещо решение как да стане това, каза Плевнелиев.

Президентът на България от 3 години громи Народното събрание, правителството ежедневно. Но и до днес по тема корупция не е излязъл с една инициатива, едно решение. Когато той назначи свое служебно правителство, с министър-председател Герджиков, самият премиер каза: „Съжалявам, но върху мен имаше натиск от президентската институция за задкулисно решение.“

Тези, които говорят за диктатура идват днес, идват днес, не са дали едно решение….И Радев, и Манолова и Нинова мълчат и не дават оценка. Така показват зависимостите с комунистическия тоталитарен режим. Същевременно громят някаква измислена еднолична система, заключи Плевнелиев.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране