30.11.2017 | 0:01
Почина босненският хърватин, погълнал отрова на процеса в Хага
Слободан Праляк е един от шестимата бивши политически и военни лидери на босненските хървати, изправени пред съда

Хърватската държавна телевизия съобщи, че Слободан Праляк е починал, след като погълна отрова по време на заседание на трибунала в Хага, съобщава АП.  Холандската полиция не желае да коментира информация на телевизията, базирана на „източници, близки до генерал Праляк“. Източниците са разкрили, че Праляк е починал в болница в Хага.

Говорител на трибунала обяви, че няма информация 72-годишният босненски хърватин да е починал.  По-късно ООН потвърди, че Праляк е починал след „изпиване на течност“.  Припомняме, по-рано днес произнасянето на присъда на Трибунала на ООН в Хага за военните престъпления в бивша Югославия беше прекъснато драматично, след като Праляк изпи, по думите му, отрова, докато изслушваше присъдата си.

Слободан Праляк е един от шестимата бивши политически и военни лидери на босненските хървати, изправени пред съда.  Той беше осъден на 20 години затвор през 2013 г. за престъпления в източната част на град Мостар по време на войната в Босна и Херцеговина в периода между 1992 и 1995 г.

Шестимата се явиха в съда за последното решение, което ще бъде постановено от Трибунала в Хага за военните престъпления в бивша Югославия, който закрива дейността си.

1 коментар

  1. шопен каза:

    Един висш офицер спаси честта си от този измислен трибунал. Трибунал е нужен за тези, които разрушиха многонационална Югославия и хвърляха бомби по мирни градове и жители без да ги е упълномощил никой.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране