09.06.2017 | 20:55
Почина пилотът на падналия в Черно море военен хеликоптер
Георги Атанасов е бил без самостоятелно дишане, без сърдечна дейности, с трайно разширени зеници и в кома още при пристигането си на пирса на Морската гара

38-годишният командир на екипажа на падналия военен хеликоптер “Пантер” капитан Георги Анастасов е починал. Това потвърдиха на брифинг от Военната болница във Варна.

По-рано днес от Военната болница във Варна съобщиха, че мъжът е пострадал тежко и е бил с опасност за живота.

Атанасов е бил без самостоятелно дишане, без сърдечна дейности, с трайно разширени зеници и в кома още при пристигането си на пирса на Морската гара, съобщиха от лечебното заведение, цитирани от “Фокус”.

Въпреки реанимационните мероприятия, сърдечната дейност на 38-годишния мъж не е възстановена.

Останалите двама членове на екипажа – капитан Павел Симеонов и капитан Анатоли Апостолов са адекватни, без опасност за живота и в стабилно състояние.

Те са с проблеми в белите дробове след поемане на изгорели газове от падналата машина. В момента се правят скенери на двамата.

Засега не са ясни причините за инцидента. Хеликоптерът паднал във водите на Черно море около 12.30 часа по време на тактическото учение „Черно море – 2017 г.” при маневра след изпълнена задача „артилерийска стрелба по надводна цел“. Вертолетът AS „Пантер“ – 565 MB е паднал във водите на Черно море на 7 мили източно от устието на река Камчия.

Той е от състава на военно формирование 36 940 на Военноморските сили. Предприети са незабавни спасителни действия, при които членовете на екипажа са извадени от водата и са транспортирани на борда на намиращите се в близост военен катер и фрегата.

Междувременно министърът на отбраната Красимир Каракачанов се разпореди на заместник-министъра на отбраната Анатолий Величков и на заместник-началника на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов спешно да отпътуват за Варна. Те ще се запознаят на място със здравословното състояние на пострадалите в днешния инцидент военнослужещи.

споделяне в социални мрежи


loading...


loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране