24.01.2017 | 0:01
Почина Рене от „Ало, ало!“
Гордън Кей си отиде на 75 години

Отиде си един от любимите тв персонажи на всички времена – Рене от „Ало, ало!“, съобщи Би Би Си.

Британският актьор Гордън Кей, известен с ролята си на Рене Артоа в комедийния сериал за съпротивата през Втората световна война, почина на 75-годишна възраст. Информацията е потвърдена от бившия агент на актьора.

Гордън Кей е роден на 7 април 1941 г. в Хъдърсфийлд, Англия, в работническо семейство. След като завършва училище, работи в Хъдърсфийлдското радио (взема интервю на групата „Бийтълс“ през 1965 г.), в текстилната фабрика и във винената фабрика. Трудил се и във фабрика за трактори в Западен Йоркшир.

Започва актьорската си кариера през 1969 г. в сериала „Коронейшън стрийт“. През 1982 г. е поканен да изиграе главната роля в комедийната поредица „Ало, ало“, като участва във всички 84 епизода в 10-годишната история на сериала. През 1989 г. написва книга за хитовата си роля, която озaглавява „Рене и аз: Нещо като автобиография“.

В нея той предоставя на читателя записки от своите преживявания през младежките си години на срамежлив хомосексуалист с наднормено тегло. На 25 януари 1990 година скеле пада върху главата на актьора и го ранява тежко. 10 седмици Гордън Кей е в кома, от която излиза и се възстановява успешно. Макар да не може да си спомни подробностите от случката, той до края на живота си носи белег на челото от нея.
През 2007 г. се включва в турнето на „Ало, ало!“, но след това отказва публични изяви и води спокоен живот на пенсионер.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране