22.05.2019 | 22:16
Под натиск „Бул инс“ склони да плати по 50 000 лв. за жертвите край Своге
Застрахователят промени позицията си след общественото възмущение и среща с КФН

Застрахователното дружество “Бул инс” е решило да промени решението и да изплати реални суми като обезщетение за загиналите в катастрофата край Своге. Припомняме, че вчера стана ясно, че досега компанията е превела едва по 10 лева на наследниците на част от жертвите. По информация на Медиапул от компанията са готови да преосмислят ситуацията и да изплатят минималната сума по застраховка “Злополука” – 50 000 лева.

По-рано днес представител на “Бул инс” обясни пред БиТиВи, че въпросните 10 лева всъщност не са обезщетение. Дружеството е превело тези суми, за да не подлежи на санкция, докато тече обжалване на първоначалното им решение да не изплащат обезщетения.

“Бул инс” обжалват разпореждането на КФН да изплатят обезщетения. От дружеството са на мнение, че загиналите край Своге на са ползвали обществен превоз. Друг аргумент да не плащат обезщетения е, че имало нарушения на транспортната фирма.

В тази връзка КФН заявиха вчера, че минималната сума за изплащане по застраховката според Кодекса за застраховането е 50 000 лв. за всеки пътник.

Изплащането на сумата от 10 лв. обезщетение за пътник в катастрофиралото превозно средство е противозаконно, защото законът изрично е предвидил минимална сума от 50 000 лв. за всеки пътник, е позицията на от КФН.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране