03.11.2017 | 10:55
Подготвя се завръщането на Ахмед Доган в политиката
Почетният председател на ДПС не е прекарал инфаркт

Преди 30 години Ахмед Доган тръгна срещу диктатурата. Ако днес отново се появи такава, той пак ще влезе в политиката! Това заяви бизнесменът и близък до Доган  Димитър Тадаръков. Той коментира има ли обстоятелства, в които председателят на Движението за права и свободи (ДПС) да се върне в активния политически живот, както и слуховете за здравословното му състояние, които твърдяха грип и дори лек инфаркт.

Тадаръков отрече категорично вторите, а за напускането на активната политическа сцена бизнесменът заяви, че Ахмед Доган съжалява за своето отсъствие в нея, но „обстоятелствата били такива“. „Той наблюдава, преценява, но не иска да участва“, посочи професорът.  Пред Bulgaria ON AIR Димитър Тадаръков даде своята оценка и на работата на управляващите, от които Движението за права и свободи поиска вот на недоверие и оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

По думите му еталонът на едно правителство дали заслужава да управлява и при какви условия, е свършената работа по държавния бюджет.  „Това е един социалистически бюджет- за всекиго по нещо, без развитие и без реформи!“ Така бизнесменът определи както приходите и разходите на правителството за 2018 г., а също и самата му работа досега.

Тадаръков не беше многословен за поискания вот на недоверие от ДПС, но заяви, че това е позиция на всяка политическа опозиционна партия, която е намерила „точен и верен измерител за него“.

„Доколкото разбирам и наблюдавам, верният измерител на ДПС е участието на Патриотите и националистите в сегашното управление. Всяка партия има своето право да поиска оставката на даден министър“, отговори лаконично гостът на телевизията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране