23.01.2017 | 0:01
Политик: Изборът на Тръмп заличава стария свят от XX век
Какъв ще бъде порядъкът на новото хилядолетие според Щайнамейер е въпрос, който остава изцяло открит

Външният министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайер вижда в президентството на Доналд Тръмп повратна точка, която слага край на стария свят от XX в. Това съобщава вестник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Съответната теза германският социалдемократ излага в авторска статия за неделното издание на вестник Bild, откъси от която бяха разпространени в медиите. Какъв ще бъде порядъкът на новото хилядолетие според Щайнамейер е въпрос, който остава изцяло открит.

Но светът трябва да се подготви за неспокойни времена, убеден е министърът. При всяка смяна на властта има несигурност, съмнения и въпроси, отчита германският външен министър. Той обаче изтъква, че сега залогът е много по-висок, „в тези времена на нов глобален безпорядък“.

На федералното правителство в Берлин предстои да търси диалог с Вашингтон, за да „обясни на новата администрация нашата нагласа, нашите ценности и интереси“, пише Щайнмайер.
Щайнмайер обещава да се застъпва за свободната търговия и за съвместни усилия със Съединените щати в борбата срещу екстремизма.

Сигурен съм, че ще намеря във Вашингтон при новото правителство на Тръмп събеседници, „които знаят, че големите страни също се нуждаят от партньори“, заключава той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране