17.04.2017 | 0:59
Полицай продал срещу 20 000 лв. списък със защитените свидетелите срещу Йоско-Костинбродския
Парите са били предадени на ченгето на бензиностанция в Ботевград, заради него е ликвидиран Хрисим Хрисимов

Полицай от столично районно управление е продал срещу 10 000 евро списъка със защитените свидетелите срещу издирвания под дърво и камък бандит Йоско Йосифов-Костинбрадския. Имената им били предадени в края на ноември 2014 г. на негов близък роднина. Това разкриха през Фрог разследващи. В момента агенти от „Вътрешна сигурност” в МВР нищят скандалния случай.

Пет дни след предаването на информацията, на 5 декември 2014 г., един от защитените свидетели- Хрисим Хрисимов, е ликвидиран с 8 куршума  пред магазина му в столичния кв. „Банишора”. Предполага се, че въпросният полицай е взел списъка от скандална съдийка, която с лекота пуска от ареста криминално проявени лица.

Полицаят отива на уговорената с роднините на Йоско среща със свой авер, който е вещ в кражбите. Двамата сядат в бензиностанция до Ботевград и си поръчват кафе. Изглеждат напрегнати. Впили са поглед в магистралата, откъдето чакат да дойдат гостите. Те се появяват с 10 минутно закъснение.  Луксозното Ауди А 8 с двама млади мъже спира на паркинга. Те не слизат от возилото, а търпеливо чакат към тях да се присъединят полицаят и аверът му. В колата един от  младежите  подава на ченгето плик с 10 0000 евро. Той пък връща списък с имената на свидетелите. Всичко става за секунди, без много приказки, след което мъжете се разделят.

След убийството полицаят не вярва, че нещата ще се развият толкова бързо. Панически търси роднината на Костинбродския, като го моли за среща. Страхува се, че разследването може да стигне до него. На второто виждане ченгето връща парите. Моли повече да не го търсят по телефона или по други канали.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране