29.03.2015 | 21:45
Полицията идентифицира детето в куфара
Убитото хлапе е русначе

Полицията знае кое е убитото момченце, напъхано в куфар. То е 5-годишно русначе. Открит е и родният му баща, който е в Русия. Като заподозрян за убийството се издирва руски гражданин, който живеел на квартира у нас. В момента се изясняват отношенията му с майката на детето, но със сигурност той не е баща на момчето, обясни криминалист.

Руснакът обитавал жилище в столичния кв. „Витоша“. То било собственост на негов сънародник, притежател на няколко имота в България. Полицията е запечатала апартамента. Съседи казват, че от жилището често се чувала руска музика.

Момченцето не е от Москва, а от друг, по-малък град в Русия, казаха разследващи, но заради следствената тайна засега те се въздържат от повече конкретика. Полицаи вече се били свързали с близки на детето.

Все още обаче не може да се каже със 100% сигурност, че жената, чиито останки бяха открити край Приморско, е майката на детето. Първата ДНК експертиза не доказала с категоричност такава роднинска връзка. Затова е взета втора ДНК проба от разкъсания женски труп и е изпратена в София, съобщава „24 часа“.

До дни се чакат и резултатите от назначената антропологична експертиза, която се извършва в специализираната лаборатория към полицията в Бургас.

Очакваният фоторобот на жертвата, който полицията възнамеряваше да прави, все още не е готов. Най-вероятно той ще бъде направен след като са готови всички експертизи. Според наши източници данни от ДНК профила на женския труп вече са пуснати в Интерпол и Европол.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране