25.06.2016 | 19:28
Полша е първият 1/4-финалист
Дузпи изхвърлиха швейцарците от турнира

Отборът на Полша е първият 1/4-финалист на европейското първенство във Франция, след като в драматичен мач победи с 5:4 след дузпи (1:1 в редовното време) Швейцария. Поляците поведоха с попадение на Якуб Блашчиковски през първото полувреме, но след това бяха тотално надиграни и само отличните прояви на вратаря Лукаш Фабиански ги спасиха от изравняване. Все пак в края на срещата Джердан Шакири вкара най-красивия гол на първенството до момента и редовното време завърши наравно.

В продълженията отново швейцарците имаха предимство, но Ерен Дердийок на два пъти пропусна да реши изхода от срещата. Така се стигна до изпълнение на дузпи, при които Гранит Джака не уцели вратата на съперника. Четирима от неговите съотборници вкараха своите 11-метрови наказателни удари, но същото сториха и петимата играчи на Полша, което донесе успеха на тима им.

За поляците това е първо класиране на 1/4-финал в историята на първенствата. Там те ще срещнат победителя от 1/8-финала Хърватия – Португалия, който е по-късно тази вечер.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране