03.06.2018 | 22:34
Поляк поема ЦСКА-Сф

ЦСКА-Сф ще има нов треньор в близките дни. В София отскоро е полякът Мачей Скоржа, който преговаря с шефовете на „червените“. В страницата му в Уикипедия даже пише, че 46-годишният специалист вече е начело на ръководения от Гриша Ганчев клуб.

Очаква се официално той да бъде обявен днес. Досега Скоржа имаше представителни функции в Обединените арабски емирства. Там той бе селекционер на олимпийския отбор до 23 години, като този пост зае през март тази година.

Полякът досега е работил предимно в родината си с кратки прекъсвания в арабския свят. В Полша е водил всички грандове – Легия Варшава, Висла Краков и Лех Познан. Има три спечелени титли с тях. Бил е и помощник-треньор на националния отбор между 2003 и 2006 г. Заемал е същия пост и в младежката гарнитура между 1997 и 1999 г. Извън родината си е работил само в Саудитска Арабия и сега в Обединените арабски емирства.

На „Армията“ Скоржа ще замени Христо Янев, който води клуба последните четири шампионатни мача. Янев беше само временен вариант за „червените“, като замени уволнения Стамен Белчев. Скоржа ще е вторият чуждестранен треньор на ЦСКА-Сф. През есента на 2016 г. за няколко месеца начело на клуба беше Еди Йорданеску, като румънецът замени именно Янев, но разочарова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране