21.04.2018 | 0:01
Пореден рекет: Столичното парно наду сметките за март
През март 2018 г. средната месечна температура е била +6 градуса, докато през март 2017 г. средната месечна температура е била +9 градуса

В цяла София потреблението на енергия за март е с 40% повече от отчетеното през март 2017 г. Хората се оплакват, че сметките им не само са по-високи от тези от миналата година, но и ще трябва да платят близо два пъти повече отколкото през януари и февруари.

Соня Любомирова живее със семейството си в тристаен апартамент. Разказва, че обикновено сметките ѝ през студените месеци са между 100 и 140 лева. Проверявайки дължимата сума за март, останала изумена.  „За февруари сметката ни е 128 лева, а за март е 198 лева и това е доста голяма разлика“, посочва тя.  Повече пари през март много абонати плащат и за такса сградна инсталация. Като Боян Соланов, който отдавна се е отказал от услугите на „Топлофикация“, но въпреки това трябва да плаща таксата.

„47 лева е за март към 32,04 лв. за февруари, което значи, че е с над 15 %, така като гледам“, посочва той. От дружеството отказаха да застанат пред нашата камера, но обясниха причините за по-високите сметки.  Според тях през март 2018 г. средната месечна температура е била +6 градуса, докато през март 2017 г. средната месечна температура е била +9 градуса.

Въпреки високите сметки през март, наша проверка в БАН установи, че той е бил с близо 4 градуса по-топъл от януари и февруари. А голяма част от отказалите се потребители настояват и за отпадане на таксата сградна инсталация.


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране