21.10.2016 | 10:28
Пореден скандал с кворума в парламента!
БСП и ГЕРБ се стрелят с брифинги

Пореден скандал се разрази в Народното събрание, но този път не в зала, а в кулоарите на парламента, предава ексклузивно репортер на ПИК. Депутатите от БСП и ДПС решиха да влязат в зала, но да не се регистрират.

След като при първото броене кворум не успя да се събире, от групата на ГЕРБ дадоха брифинг, на който нахокаха социалистите, че не идват на работа, ползват служебните коли и ползват парламента за предизборни цели.

„Това е поредно доказателство, че БСП и ДПС ги мързи. Не се регистрират и правят истерия. Междувременно са по пътищата и правят кампания. Сега е ясно, че искат да си сформират отново тройната коалиция“, заяви лидерът на младежите на ГЕРБ Георг Георгиев.

Малко след ГЕРБ брифинг дадоха и от групата на БСП. Жельо Бойчев заяви, че по правилник не са длъжни да осигуряват кворум на управляващата партия и отсече, че ще осигуряват такъв след извънредните парламентарни избори.

„Винаги сме били отговорни към работата на парламента. Именно след наше предложение се върна нормалната работа на Народното събрание. Отново благодарение на нас днес ще се гледа Изборния кодекс“, заяви депутатът от БСП Жельо Бойчев.

От БСП обаче не успяха да отговорят на въпрос на ПИК, защо вчера по обяд в зала бяха едва 8 човека и къде са били останалите 30. Според БСП в пленарна зала е имало достатъчно техни представители, които са водели нормално дебатите и са участвали активно в тях.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране