06.12.2016 | 17:38
Пореден цирк: ГЕРБ вече мислели за импийчмънт на Румен Радев и Илияна Йотова
БСП обвиниха властта в лъжи - управляващите им отговориха, че не могат да четат документи

От БСП отново нападнаха ГЕРБ по темата с бежанците. От най-голямата партия пък отговориха, че вече са принудени да мислят за импийчмънт на Румен Радев и Илияна Йотова, въпреки че още не са встъпили в длъжност в президентството.

Повод за гнева на ГЕРБ станаха изявленията от последните дни на Йотова, която все още е евродепутат. Тя обясни, че България поела ангажимент да изгради три бежански лагера. Освен това средствата от Европейската комисия, които трябва да получим, били 101 млн. евро, а не 160 млн. евро, както твърди премиерът Бойко Борисов.  При това България следвало да съфинансира с 10% обектите, за които се отпускат парите.

Днес на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова също нападна управляващите и размаха като доказателство документи от Брюксел. От ГЕРБ дадоха извънредна контрапресконференция час по-късно. „Днес тези две другарки се опитват да опровергаят този изключителен жест от ЕК за охрана на границата ни. Двете другарки не могат да четат официални документи. Срам за държавата ни“, заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова.

„С това си поведение (Илияна Йотова – б.р.) ни кара да си мислим за импийчмънт“, каза пък депутатът от ГЕРБ Валентин Радев. След въпрос дали импийчмънт следва да се прави само на Йотова, Радев отговори: „Ами и на двамата. То на единия не може“.

Корнелия Нинова днес поиска специално заседание на Народното събрание по темата с имигрантите, на което да дадат отговори и хора от службите. То при нужда можело да бъде и закрито. От БСП предложиха и мерки, които да се предприемат, свързани с оградата, с изпращане на повече войници на границата и др.

От ГЕРБ обаче отговориха, че до момента всичко нужно е направено. Те поискаха да не се спекулира и с бежанските лагери, защото ако няма такива, това означавало мигрантите да бъдат пуснати по улиците във всяко населено място. Румяна Бъчварова каза, че през границата миналата седмица са преминали само двама души.

1 коментар

  1. Алурков каза:

    Нечуван зверски бяс бушува в редиците на ПП-ГЕРБ.Бивш милиционер,сега „фактор“ в партията „майка“,като че ли,най осезаемо е почувствал,че на 22.01.2017-година,на „Дондуков“-2 ще влезе новият стопанин.Много от приомите в управлението на държавата ни,ще се завъртят на 180-ет градуса.Този вцепенил се „патриот“,говори за импийчмънт на новоизбрания ни президент.Ти луд ли си,или си в начална фаза!?Отивате си безвъзвратно,и не се ослушвайте като четириного в кочина.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране