22.06.2016 | 22:30
Поредна гавра: Винетките падат в съда, министър Лили отказва да връща пари
Съдът не важал за цените, отмяната на постановлението засягала процедурата по приемането му, а не цената

Поредна гавра с народа готви ГЕРБ и грациозната му министърката на пътищата. Дори съдът да отмени високата цена на винетките, пари няма да се връщат, обяви Лиляна Павлова. Отмяната на постановлението засягала процедурата по приемането му, а не цената, обяви в изблик на висша юридическа мисъл, министърката. Значи ако се отмени постановлението, това не отменя цената.

Как обаче може да има цена, без нормативен акт, който я е определил, Лилето не може да обясни. Преди въпросното постановление има друго, което постановява по-ниска цена. То е в сила и се изменя от новото. Но ако няма ново, остава старата цена. Т.е. трябва да се връщат пари.

Парите обаче вече са изпапкани от герберите и от впечатляващо ефективната диета на министърката. И затова – ние сме над закона, какво казва съдът, няма значение.

Падането на винетките е почти сигурно, след като всички юристи, извън тези подчинени на Лилето, се изказаха в тази посока. Дори прокуратурата взе страната на народа и каза, че постановлението е незаконно прието. От ГЕРБ обаче се застраховат срещу провал и предварително твърдят, че няма да връщат пари.

Реално това е престъпление. Неизпълнението на съдебно решение е състав от НК, за който се превижда затвор. Ако Лилето не върне пари, или например не удължи срока на винетките, ще иде на едно място, където диетите са истински.

Добри Божилов

3 коментара

  1. Баничка с боза каза:

    Време е цялото правителство да влезе в затвора . То не бяха дългове ,мизерии и лъжи .Писна ни ! Да си ходят по затворите !

  2. сфсфсфсф каза:

    Време е един министър да влезе в затвора и всичко ще тръгне..

  3. Евелин каза:

    Голямата куротрошачка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране