02.07.2015 | 14:24
Посланичката на САЩ предсрочно напуска България заради танковете на НАТО?
Дипломатическите среди са изненадани от новината за внезапното й решение да се оттегли от страната

Посланичката на САЩ Марси Рийс сдава поста си и ще напусне България след няколко седмици. Новината за оттеглянето си е съобщила самата дипломатка на прием в легацията по случай 4 юли – национален празник на САЩ.

„Благодарна съм за възможността да работя с хората тук. Създадох много ценни приятелства“, сподели Рийс.

Тя зае поста, на който преди три години се възкачи Джеймс Уорлик. Преди да пристигне в България, Рийс беше главен заместник помощник секретар в Бюрото за контрол над въоръжаването, проверка и изпълнение на Държавния департамент.

Престоят й в София беше белязан от визитата на държавния секретар Джон Кери през януари., както и сделката отпреди седмици за разполагане на американска военна техника у нас.

Дали Рийс си тръгва от България заради скандалите около пристигането на танковете в България или по друга причина засега остава в тайна. Дипломатическите среди, обаче са изненадани от новината за внезапното й решение да се оттегли от страната.

Марси Рийс се намесваше активно в управлението на България. Публична тайна е, че тя често привиква премиера Бойко Борисов, а министрите на външните работи и на отбраната Даниел Митов и Николай Ненчев са сред най-честите посетители на посолството на САЩ в София.

4 коментара

  1. Любопитен каза:

    Интересно какъв ли е приноса на посланика за увеличаване благоденствието на страната ни.

  2. Анонимен-3 каза:

    Анонимен 3 казва: Какво ни касае нас българите,кога е празника на САЩ,било то и национален.Мерси на Марси,но да върви да управлява друго правителство.Тук нещо й зациклиха намеренията.

  3. Анонимен 2 каза:

    „4 юли – национален празник на Америка.“ А не е ли на САЩ? Доколкото знам различните държави в Америка (и Северна и Южна) празнуват своите национални празници на различни дати?

  4. Анонимен каза:

    Да си ходи

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране