11.12.2018 | 0:43
Последните думи на Дочка към Николай Банев: Аз просто те обичам и това е!
Чуйте тъжната изповед на романтичната поетеса за неверния й съпруг

Страшна е била агонията, не само телесната, но и душевната, на поетесата Дочка Банева – бившата съпруга на арестувания и разследван за пране на 1 млрд. лева Николай Банев, която преди 13 години почина от рак, а скоро след трагичната й кончина овдовелият й мъж се ожени за любовницата си Евгения Генчева, бъдеща Банева, пишат колегите от ПИК.

Известно време преди да се предаде пред смъртоносния рак, на Дочка подшушнали, че Евгения е бременна от Николай. Вече изтощена от заболяването си и напълно отчаяна, мамената съпруга загубила всякаква вяра, както за живота си, така и за съпруга си, а силите й стигали само да излее мъката си върху белия лист.

Преди да издъхне, Дочка пише серия от стихотворни, посветени на пагубната си любов Николай. „На съпруга ми“ е едно от тях, а в него Банева пише: „Сънувах те с очите на дете, за глътка чаках аз на водопада, да ме окъпе, или помете – за любовта си струва да изстрадам!“.

Друго от стихотворенията на Дочка Банева се превръща в една от най-красивите и мелодични балади в българската поп музика, изпята от Виолета и Красимир Гюлмезови от дует „Шик“.

„Хората плачат на песента „Аз просто те обичам“. През 2003 г. направихме един албум, „Където няма студ“, за който Дочка Банева много ни помогна. Не й личеше, че е болна от тая страшна болест. Тогава исках да се отказвам, а тя каза: „Не, вие трябва да сте на сцената, трябва да пеете!“. Тогава Дочето ми даде кураж и насока да продължа. Тя ми даде сили, даде ми желание, воля… Като се сетя за това, винаги плача. Дочка е жива в сърцето ми и аз безумно я обичам“, споделя след време нежната половинка на „Шик“ – Виолета Гюлмезова.

Освен „Аз просто те обичам“, нейният съпруг Краси Гюлмезов превръща в песен още едно от стихотворенията на Банева – „Като стара икона“.

Чуйте как Дочка е изплакала мъката си по неверния мъж:

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране