16.10.2018 | 12:21
Постановка! Телевизия „Алфа“ прекрати излъчване заради „правителството“
Действията на Волен Сидеров са провокирани от факта, че втора седмица поред правителството не успява да събере коалиционния съвет

Телевизия „АЛФА“ – партийната телевизия на партия „Атака“, прекрати излъчването си тази вечер. Вместо традиционната програма, в ефира на телевизията бе поставен надпис на черен фон, гласящ „Телевизия АЛФА СПРЯ. Питайте правителството защо“. В сайта на телевизията липсва повече информация за неочакваното решение на ръководството, в лицето на Волен Сидеров, а самият той не отговаря на обаждания.

Предполага се, че действията на Сидеров са провокирани от факта, че втора седмица поред правителството не успява да събере коалиционния съвет – нещо, за което партия „Атака“, част от Обединени патриоти, настоя. Основната причина – желанието на лидера на националистите да обсъди смяна на вътрешния министър Младен Маринов заради инцидента с жена му Деница Гаджева, при който имаше спречкване на пътя между нея и судански гражданин, част от статистите на филмовата продукция „Непобедимите“.

Отделно има слухове, че Сидеров лобира за главен секретар на МВР да стане Светлозар Лазаров – бившият координатор на партията му и бивш главен секретар на МВР от времето на Пламен Орешарски, но военният министър Красимир Каракачанов отрече категорично с името на Лазаров „да се търгува“.

Преди дни Сидеров потвърди информацията, че в сряда (10 октомври) депутати от „Атака“ са били в Министерски съвет на среща с премиера Бойко Борисов и са обсъждали отношенията в управляващата коалиция и как тя работи. „Не е, за вас, новина, че се появяват проблеми. Те се решават чрез диалог, чрез разговор. В случая моите колеги са потърсили среща с Борисов за няколко въпроса, които са свързани и със законодателство, и със отношението на патриоти и ГЕРБ, както и с отношенията в патриотичната коалиция“, обясни Сидеров пред журналисти в парламента.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране