25.05.2015 | 11:08
Пострадал при боя в Гърмен: Даваме на циганите седмица!
Екшънът в събота тръгна заради забележка за силна музика

Даваме им една седмица. Ако не се вземат мерки, поемаме нещата в наши ръце, обяви пред bTV Георги, който е един от сериозно пострадалите при съботното меле в Гърмен.

Нощният екшън, в който се включиха стотина, тръгна заради забележка за силна музика. Пред заведение в кв. „Кремиковци“ на село Марчево група българи играели карти, а до тях роми пиели и си пуснали от паркирания наблизо микробус музиката докрай. На забележката да я намалят, ромите отвърнали със сопи, колове, брадви и ножове.

Четирима са пострадали при мелето, а осем души бяха задържани. „Нямам какво да кажа. Всичко стана за секунди. Но трябва да се вземат мерки. Ако държавата и органите не предприемат мерки, ние ще вземем“, каза Георги.

Майка, на друг пострадал при боя в Гърмен, бе крайно настроена срещу ромите. „Тази сган трябва да влезе в правя път. Ако къщите им са законни, да останат. Ако ли не, по закон. Както аз не мога да строя където си искам, така и за тях“, обясни жената.

Междувременно кметът на Гърмен Минка Капитанова обяви, че само една ромска къща е с издадено разрешително за строеж. По думите й конфликтът е от години, където в квартал „Кремиковци“ се заселват хора от всички части на страната.

Предстои среща между областната администрация и началника на РДНСК-Благоевград днес. В 10 часа пък областният управител свиква заседание по същия казус. Местните хора, които настояват за изселване на незаконно живеещите хора, ще окупират сградата на общината.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране