17.07.2018 | 22:36
Позор! Анонимници изхвърлиха Левски от Лига Европа

Левски стигна до измъчена победа с 3:2 над Вадуц в реванша от първия квалификационен кръг на Лига Европа и с общ резултат 3:3 отпадна от надпреварата заради головете на тима от Лихтенщайн на чужд терен.

Драмата на стадион „Георги Аспарухов“ бе пълна, след като футболистите на треньора Делио Роси не успяха да се справят с гостите, а сред основните виновници да се стигне това бяха двамата вратари на „сините“

Първо Божидар Митрев не се намеси по най-добрия начин при гола на Мохамед Колибали (25), а после неговата смяна Мартин Полачек излезе неразчетено и позволи на Игор Тадич (53) да се разпише. За да бъде драмата пълна, при резултат 2:2 в 74-ата минута Сержиу Буш изпусна дузпа.

Публиката на „Герена“ започна да скандира „оставка“ по повод играта на отбора и италианския специалист. Така Левски за поредна година отпада още в началото на европейския си поход и отново ще се опита да насочи силите си към мачовете от родното първенство.

Домакините за почнаха доста вяло срещата, създавайки впечатлението, че нямат идея как да стигнат до противниковата врата и за 20 минути игра стигнаха само до един далечен изстрел на Жерсон Кабрал, който бе отразен от Хирцел.

В 25-ата гостите изненадващо поведоха в резултата. Голмайстор бе Мохамед Колибали, който се разписа и в първата среща. Футболистът получи топката на границата на пеналтерията и с на пръв поглед не толкова опасен удар опъна мрежата на Божидар Митрев.

„Сините“ реагираха като опарени след гола и отвърнаха на удара десет минути по-късно чрез Сержиу Буш. Нападателят получи хубав пас в наказателното поле от Габриел Обертан и с хубав диагонален изстрел прати топката във вратата.

До края на полувремето „сините“ се опитаха да стигнато до ново попадение, но това така и не се случи и двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 1:1.

Втората част започна с една любопитна и сравнително логична смяна на вратарите на Левски. Мартин Полачек замени Божидар Митрев.

В 53-ата минута Аймен Белаид даде преднина на „сините“. Защитникът се оказа непокрит след наразбирателство на защитата на Вадуц в наказателното поле и от близко разтояние направи резултата 2:1.

Само минута по-късно обаче груба грешка на резервата Полачек при центрирана топка позволи на Игор Тадич да се разпише. Вратарят излезе неразчетено напред и футболистът на гостите се разписа с глава.

В 65-ата минута Буш пропусна добро положение. Румънецът бе изведен зад защитата на гостите от Мариани, но нападателят не успя да се разпише, решавайки да финтира.

В 74-ата минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа, след като Буш бе повален непозволено на земята. Румънецът се нагърби с отговорността, но пропусна от бялата точка.

В 85-ата минута Жерсон Кабрал върна надеждите на „сините“. Футболистът се разписа след мощен удар извън наказателното поле, който остави безпомощен вратаря Хирцел.

Левски – Вадуц 3:2

Голмайстори: Мохамед Колибали (25), Сержиу Буш (35), Аймен Белаид (53), Игор Тадич (54), Жерсон Кабрал (85)

Левски: Митрев (Полачек 46′), Цветкович, Яблонски, Беалид, Горанов, Гомес, Белмонт (Костов 66′), Кабрал, Мариани, Обертан, Буш (Димитров 83′)
Треньор: Делио Роси

Вадуц: Хирцел, Гьопел, Мунтвилер, Вайзер, Вон Нидерхаузен, Гаич, Колибали (Хюлер 88′), Дражан (Люхингер 46′), Матис, Досу (Бунер 76′), Тадич
Треньор: Роланд Врабец

Лихтенщайн, стадион „Рейнпарк“
Съдия: Роб Харви
Жълти картони: Кабрал, Гомес, Горанов (Левски); Вон Нидерхаузен, Люхингер (Вадуц)

Чевен картон: Костов (Левски)

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране