Валери Симеонов подаде оставка!
Като причини той обяви "продължаващата медийна кампания"
16.11.2017 | 16:07
Позор! Борисов пак клекна на ДПС за противоконституционния закон за КТБ
Ако партията не подкрепи тези промени, ще излезе че има нещо общо с ”този грабеж”

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ ще подкрепи законовите промени, внесени от ДПС, чиято цел според вносителите е да се спре ”вторичното ограбване на КТБ”. Борисов обясни, че ако партията не подкрепи тези промени, ще излезе че има нещо общо с ”този грабеж”. Вносителите на промените са Йордан Цонев, Делян Пеевски и Хамид Хамид.

Борисов коментира на Източната тангента на околовръстния път, че случващото се в парламента през последните дни и отстраняването от заседание на лидера на БСП Корнелия Нинова от шефа на парламента Димитър Главчев. Той говори и за идеята за отпадането на давността за престъпления, свързани с приватизация, и факта, че някои са напомнили за Цветелина Бориславова в този контекст. Борисов изтъкна, че не е „монах“ и е имал жени в живота си, но не е редно всички те да се „веят като байрак“. В тази връзка Борисов допълни, че се притеснява и за някои свои съученички, за които се знае, че са били близки с него.

„Историята се повтаря, защото само преди две години, когато г-жа Нинова и БСП бяха мандатоносител, ГЕРБ излезе от парламента. Тогава дойде Мартин Шулц и ми каза: „Бойко, няма нищо по-лошо от политиката на празния стол. Ние като социалисти считаме, че е редно да се върнеш в парламента, защото сте прогнозируема европейска партия, член на ЕНП и това не е правилно.“ Това беше един петък и в сряда върнах партията в парламента“, припомни Борисов.

„На никой не му е позволено да обижда министър-председателя“

„И затова и не отидох. Защото трябваше пак да повтарям, че проф. Христов казал, каквото казал, за да не го повтарям. Те да напомнят друго и това не е продуктивно. Показваме какво правим, има толкова напредък в България, който всички отчитат и в охраната на външните граници, и във всяко едно отношение. Мнението ми е, че въпреки провокациите председателят на парламента Димитър Главчев не трябваше да си изпуска нервите и той“, каза Борисов.

Премиерът коментира и доклада на ЕК, който според него е обективен. „На разговора с вицепремиера Тимерманс преди няколко дни в Брюксел той отчете – и това го каза и публично, че от май насам има напредък. Ще си поемем всичко, което имаме като ангажимент. Няколко задачи имаме в парламента, които също до края на годината ще станат. Не се шуми много, но пак изпреварваме Румъния – така както беше през 2012 г., и аз съм убеден, че 2018 г. в края ще сме извършили всичко, което ЕК твърди“, каза Борисов.

„Ние си знаем, че имаме да дооправим още неща, но институциите са, мисля, достатъчно убедени и в Брюксел са сигурни, че ще ги направим. Затова, виждате, в техническите параметри има ясно казано какво трябва да се довърши, но няма нови препоръки. Мисля, че политическата оценка е достатъчно добра, за да сме оптимисти и да ни амбицира да работим по-добре“, каза още Борисов.

бутон за сайт


4 коментара

 1. Мартин каза:

  Време е за затвор на фараон Цветан Василев!!!

 2. а каза:

  Абе тези, които ги пишат тези заглавия що не си пишат имената

 3. Иван каза:

  Е какъв позор е това да искаш да се разкрие истината за една от най-големите кражби в света. Какво като законопроектът идва от ДПС? Това не го прави по-малко смислен. Защо всички останали политически сили мълчат за КТБ? Защо никоя не прави нищо, за да бъдат върнати парите на хората или да бъдат наказани виновниците и Цветан Василев и крадливата му шайка да влезе в затвора. 

 4. Захариев каза:

  Според мен, да се върнат отмъкнатите пари от Цветан Василев е най-важното, защото не са лев-два, а милиарди.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране