Зареждане

Напишете

СКАНДАЛ

Позор! Борисов пак клекна на ДПС за противоконституционния закон за КТБ

share

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ ще подкрепи законовите промени, внесени от ДПС, чиято цел според вносителите е да се спре ”вторичното ограбване на КТБ”. Борисов обясни, че ако партията не подкрепи тези промени, ще излезе че има нещо общо с ”този грабеж”. Вносителите на промените са Йордан Цонев, Делян Пеевски и Хамид Хамид.

Борисов коментира на Източната тангента на околовръстния път, че случващото се в парламента през последните дни и отстраняването от заседание на лидера на БСП Корнелия Нинова от шефа на парламента Димитър Главчев. Той говори и за идеята за отпадането на давността за престъпления, свързани с приватизация, и факта, че някои са напомнили за Цветелина Бориславова в този контекст. Борисов изтъкна, че не е „монах“ и е имал жени в живота си, но не е редно всички те да се „веят като байрак“. В тази връзка Борисов допълни, че се притеснява и за някои свои съученички, за които се знае, че са били близки с него.

„Историята се повтаря, защото само преди две години, когато г-жа Нинова и БСП бяха мандатоносител, ГЕРБ излезе от парламента. Тогава дойде Мартин Шулц и ми каза: „Бойко, няма нищо по-лошо от политиката на празния стол. Ние като социалисти считаме, че е редно да се върнеш в парламента, защото сте прогнозируема европейска партия, член на ЕНП и това не е правилно.“ Това беше един петък и в сряда върнах партията в парламента“, припомни Борисов.

„На никой не му е позволено да обижда министър-председателя“

„И затова и не отидох. Защото трябваше пак да повтарям, че проф. Христов казал, каквото казал, за да не го повтарям. Те да напомнят друго и това не е продуктивно. Показваме какво правим, има толкова напредък в България, който всички отчитат и в охраната на външните граници, и във всяко едно отношение. Мнението ми е, че въпреки провокациите председателят на парламента Димитър Главчев не трябваше да си изпуска нервите и той“, каза Борисов.

Премиерът коментира и доклада на ЕК, който според него е обективен. „На разговора с вицепремиера Тимерманс преди няколко дни в Брюксел той отчете – и това го каза и публично, че от май насам има напредък. Ще си поемем всичко, което имаме като ангажимент. Няколко задачи имаме в парламента, които също до края на годината ще станат. Не се шуми много, но пак изпреварваме Румъния – така както беше през 2012 г., и аз съм убеден, че 2018 г. в края ще сме извършили всичко, което ЕК твърди“, каза Борисов.

„Ние си знаем, че имаме да дооправим още неща, но институциите са, мисля, достатъчно убедени и в Брюксел са сигурни, че ще ги направим. Затова, виждате, в техническите параметри има ясно казано какво трябва да се довърши, но няма нови препоръки. Мисля, че политическата оценка е достатъчно добра, за да сме оптимисти и да ни амбицира да работим по-добре“, каза още Борисов.

бутон за сайт

Етикети:

4 Comments

 1. Мартин 18.11.2017

  Време е за затвор на фараон Цветан Василев!!!

  Отговор
 2. а 18.11.2017

  Абе тези, които ги пишат тези заглавия що не си пишат имената

  Отговор
 3. Иван 17.11.2017

  Е какъв позор е това да искаш да се разкрие истината за една от най-големите кражби в света. Какво като законопроектът идва от ДПС? Това не го прави по-малко смислен. Защо всички останали политически сили мълчат за КТБ? Защо никоя не прави нищо, за да бъдат върнати парите на хората или да бъдат наказани виновниците и Цветан Василев и крадливата му шайка да влезе в затвора. 

  Отговор
 4. Захариев 17.11.2017

  Според мен, да се върнат отмъкнатите пари от Цветан Василев е най-важното, защото не са лев-два, а милиарди.

  Отговор

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.