09.10.2017 | 0:01
Правителството на Борисов се разграничи от себе си
Преди КСНС лидерът на ГЕРБ заповяда да не се споменава името на президента

Министерският съвет се разграничи от себе си, след като Томислав Дончев порица разпространената на официална бланка на пресслужбата на кабинета позиция на Валери Симеонов. Не може да се допуска ситуация, в която представители на властта воюват с медии, напротив, те трябва да защитават правата и свободите на журналистите си, защото това е обществена ценност, заяви Дончев и допълни, че не може да се извинява от името на другия вицепремиер.

Преди заседанието на КСНС днес Бойко Борисов заповядал на ГЕРБ да не споменават името на Румен Радев. С говоренето, което сме правили през всичките тези месеци, може би сме засегнали и държавния глава, призна Цветан Цветанов. Той обеща, че ГЕРБ ще изпълнят разпореждането и няма да говорят за него.

Ние сме длъжни, въпреки наливането на масло за конфронтация от страна на БСП, да присъстваме и да вземем активно участие в този КСНС, заяви той. Цветанов каза, че Донякъде в говоренето, което сме правили през всичките тези месеци, може би сме засегнали и президента Радев, може би БСП наляха повече масло, за да стои този сблъсък чисто институционално между ПГ на ГЕРБ, президента, защото те възприеха, че една анкетна комисия е точно в тази посока“, оправда се той.

Цветанов призна, че вчера е разговарял два часа с Борисов и темата за президента Радев е била част от него. „И понеже има много спекулации в публичното пространство за това, че се бламират решенията на лидера на ГЕРБ, има някакви внушения за евентуален разкол в партията, мога да кажа, че от разговора, който проведохме и стигнахме до това общо заключение, ние ще изпълним това, което премиерът разпореди на членовете на Изпълнителната комисия. И смятам, че това е в интерес на държавата. Ние няма да си позволим да говорим за президентската институция“, обеща Цветанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране