09.06.2017 | 0:01
Правителството пръска още пари за европредседателството
Изпълнителният директор на НДК поиска допълнителни 36 млн. лв. за подготовката

Правителството увеличи капитала на „Национален дворец на културата – Конгресен център София“ ЕАД и одобри промени по бюджета за 2017 г. на Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 във връзка с увеличаване капитала на търговското дружество.

Изпълнителният директор на НДК поиска допълнителни 36 млн. лв. за подготовката. Кабинетът все пак реши да отпусне допълнителни 28 млн. лв. Предвижда се плащанията да се извършват на три етапа – 40% до края на второто тримесечие, 30% на третото и 30% до края на четвъртото тримесечие на 2017 г.

От тези 28 млн. лв. до 7 млн. лв. с ДДС са за обезпечаване на цялата стойност на вече сключените договори. Половината от парите отиват за проектиране, преустройство и адаптация на основната сграда на НДК за нуждите на Българското председателство. До 50% са за „Доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на конгресно-конферентна техника“. До 12 млн. лв. с ДДС са за провеждането на обществена поръчка по реда на ЗОП и избор на изпълнител за единна хомогенна глобална система за сигурност.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране