02.12.2019 | 19:45
Предателство! Йончева загърби Нинова, върна се при Станишев
Корнелия направи Елена депутат и евродепутат, беше до нея под лавината от медийни и прокурорски обвинения

Нов тежък разкол тресе БСП. Този път драмата се разиграва чак на европейско ниво и лидерката Корнелия Нинова е изгубила ключов представител на столетницата в Европейския парламент – доскорошната й любимка Елена Йончева.

Новата евродепутатка, станала такава именно благодарение на лидерката, вече й е обърнала гръб и застанала на страната на някогашния си любим – експремиерът и бивш лидер на БСП Сергай Станишев, който е и враг №1 на Нинова. Червената шефка го приема като човекът, който най-силно застрашава стола й в партията и около когото е обединена цялата вътрешна опозиция в столетницата, затова и приела като тежко предателство подновената дружба на Йончева с него – този път по политическа линия.

Бившата журналистка обаче окончателно й е обърнала гръб и вече смятала досущ като вътрешната опозиция в БСП, че Нинова е вредна за партията. Бившата любимка на соцлиделката вече дори и не иска да чуе за нея и с големи крачки навлиза в редиците на ПЕС под протекциите на Сергей Станишев.

Иначе до вчера двете близки съратнички в борбата срещу властта и Бойко Борисов, вече не можели да стоят една до друга, а и не се отдавал такъв шанс, тъй като Йончева бягала от Нинова като дявол от тамян. Първа за разрива в отношенията открито заговори соцлидерката, която обяви, че не вижда никакъв резултат от работата на подопечната й,за която хвърли не само много средства, но и заложи главата си като лидер на партията, за да изпрати евродепутат.

За благодарност Йончева реши отново да се прегърне с най-големия враг на Нинова – Сергей Станишев. А двамата дори й отправиха публично послание, като вече не крият близките си приятелски отношения, дадоха съвместно интервю, за да демонстрират новото разпределение на силите в БСП. В думите им прозираше посланието, че е време лидерката на БСП да подаде оставка и да напусне управлението на партията, което според тях не водело до нищо добро.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране