05.10.2018 | 22:47
Прея: Не приемам лично обидите
Певицата е свикнала да я сочат с пръст

Обидите за цвета на кожата са по-скоро констатация. Не ги приемам лично. Това заяви пред Bulgaria ON AIR певицата Прея, която преди броени дни се оплака, че е получила заплахи заради цвета на кожата ѝ.

„Историята е по-забавна, отколкото звучи, в същото време в дълбочината си не е и съдържа притеснителен проблем. Станах обект на расистки коментари от човек, който също съм сигурна, че е ставал обект на расистки нападки всеки ден от живота си. Той също е представител на малцинство“, обясни тя в студиото на „България сутрин“ и уточни, че мъжът е от ромски произход.

Певицата изтъкна, че тормозът е продължил два месеца, но не пожела да цитира точно обидите. „Цветът на кожата ми беше замесен. Получих заплахи, че ако се озова в неговия район – в Бургас, ще ми се случат неприятни неща, защото съм черна“, каза тя.

Прея е родена и отраснала в България. Майка й е българка, а баща й – нигериец. На това се дължи по-тъмният ѝ цвят на кожата. През годините често е чувала най-различни обиди за цвета на кожата ѝ, особено по време на тийнейджърския период.

„Признавам си, че през последните няколко години нямам проблем с това, защото по-скоро съм разбрала какъв е катализаторът на такива емоции у хората. Не го приемам лично, защото самата обида не ми се струва състоятелна. Аз не виждам нищо лошо в това, че съм представител на тази раса“, каза още тя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране