Зареждане

Напишете

ПОЛИТИКА

Президентът: Никъде не пише, че Русия е пряка заплаха

share

„Първо, мисля, че в този момент никъде не пише, че Русия е пряка заплаха“, заяви президентът Румен Радев в интервю за Нова тв.  Така той отговори на въпроса за приетия от правителството доклад за състоянието на  националната сигурност за 2016 г. Предстои той да бъде гласуван от парламента.

„Основната теза е, че руските действия застрашават действията за единна, мирна и свободна Европа. Не е лошо да проследим през последните месеци, когато докладът е изготвен, какво са правили лидерите на тази свободна и мирна Европа. Макрон се среща с Владимир Путин. Меркел поддържа непрекъснат диалог с него. И каза съвсем неотдавна, че не можем да говорим за сигурност в Европа, ако нямаме диалог с Русия. Бойко Борисов и Алексис Ципрас съвсем наскоро заявиха, че Гърция и България ще бъдат мост между Русия и Европа“, продължи Радев.

Той е убеден, че отношенията на България с Русия не трябва да бъдат заложници на чужди интереси. Според него у нас има политици, за които връзките ни с Москва не са достатъчно лоши.  „Трябва да отстояваме нашия интерес. Очевидно е, че имаме интерес да имаме пряка доставка на руски газ през Черно море“, смята Радев.

Водещият Николай Дойнов попита дали ако руският президент Владимир Путин се отзове на поканата на Радев и дойде у нас, ще бъде отворена тази тема.  „Това е само една от темите. Тя кореспондира с желанието на правителството за газоразпределителен център. На масата трябва да сложим българския интерес – прагматичен, съответстващ на икономическата логика България да не бъде заобикаляна.“

На въпроса какъв знак към партньорите е евентуално посещение на Путин в момент, в който България е ротационен председател на ЕС, президентът отговори: „Това е общата политика на ЕС. Точно това, за което говорих преди малко – Меркел, Макрон. Да вземем политиката на ръководството на НАТО. Тя е за повишаване на конструктивния диалог с Русия.“

spodelime

Етикети:

3 Comments

 1. СТАЛИН Е КАЗАЛ – „ЗАД ВСЯКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ИЛИ ПОДЛОСТ СТОИ ИМЕ , АДРЕС , РАБОТА!
  –––––––––-
  НИКОЙ ИЗРОД ОТ СОФ. ПАРЛАМЕНТ НЕ СПОМЕНАВА ЗА ПОВИШЕНА ЕВРЕЙСКА АКТИВНОСТ ВЪВ УКРАЙНА- А 200 ДЕПУТАТИ ВЪВ КИЕВСКАТА РАДА СА ЖИДОВЕ МИРИЗЛИВИ ,НАЧЕЛО СЪС ПИНХАС ВАЛЦМАН-ПОТРОШЕНКО ,ЦИЛЯ КАПТЕЛМАН-ТИМОШЕНКО-АРМЕНСКА ЕВРЕЙКА ,ЕТИНЗОН-КЛИЧКО,Д.ЯРОШ- УНГАРСКИ ИВРЕЙ-САДИСТ ! ПОНЕ ЦИГАННА ЦЕЦО Е ДЛЪЖЕН ДА ИНФОРМИРА НАРОДА ЗА ЦИОНСКАТА ОПАСНОСТ ,ДА ГО ШИБАТ МАНАФИТЕ ВЪВ ЦЪРНИЯ ЗАДНИК

  Отговор
 2. А шибаните педали от ЮРУШ- партийката ГЕРБ – се правят на кьорави ,и реват КАТО ВДОВИЦА ЗА УЙ – „РУСИЯ ЛОША “ , ДА ПРОЩАВАТ ПО-КУЛТУРНИТЕ ЧИТАТЕЛИ !По-огъзен и крадлив ПАРЛАМЕНТ ОТ НАШИЯ ,в София ,със по-тъпи депутати няма на света -бас давам ! Не струват и 5 ст -МЪРШОЯДИ!

  Отговор
 3. козели шибани от ГЕРБ- – пълен мрак във тая НЕПРОСВЕТЕНА ЮРУШ-партия менте – 1000 АМЕРИКАНСКИ ТАНКА ГИ ПРЕКАРАХА ПРЕЗ ЦЯЛА ЕВРОПА ДО РУСКАТА ГРАНИЦА ,а те ТРЕПЕРЯТ ЗА ВЛОГОВЕТЕ СИ НА ЗАПАД , ,ПОМИЯРИ НА ДЪРЖАВНАТА ТРАПЕЗА !И КОЛКО БАЗИ НАПРАВИХА ОТ 1990г насам САЩ във ИСТ. ЕВРОПА ,СЪС РАКЕТНИ СИСТЕМИ КЪМ РУСИЯ , , ,НАЛИ ТЕ БЯХА ПО-РАНО СРЕЩУ ИРАН ,ВАС САМО КАЛАШНИКА ЩЕ ВИ ОПРАВИ , , СЪС 2 ПЪЛНИТЕЛЯ В ПАРЛАМЕНТА , , И ТОГАВА „СЕПТЕМВРИ ЩЕ БЪДЕ МАЙ “ ! Кой дава тия квалификации за РУСИЯ ? Мин. председ.-бухалкаджия , приетель на братя ГАЛЕВИ и ИЛИЯ ПАВЛОВ , , ШЕФА НА АМФЕТАМИНИТЕ ВЪВ България , ,пожарния педерас- агент БУДА ,ПАРТИЕН ЧЛЕН , едрото дете на майката БКП-ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ , ЕВРЕЙСКИ ЕКСПЕРИМЕНТ- ШИБАЙ СЕ В УШИТЕ БЕ ,БОЙКО ГОМНОБРОЙКО , , КОЙ УБИ МИШО БИРАТА , другарю ботигард- КАРАТИХЧЕ на ЖУФКУВ ?!

  Отговор

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.