07.02.2019 | 19:16
Президентът: Положението тук е същото като във Венецуела
Българското правителство няма собствена позиция, каза Радев

За мен е Европа силна, защото е люлката на демокрацията и свободомислието. Европейската позиция не е тази, която поставя ултиматуми, а тази, която уважава правото и суверенитета, затова и ненамесата е основен принцип. А намесата в случая с Венецуела може да доведе до ескалация на напрежението в страната. Искам да ви уведомя, че само ден след моята позиция за Венецуела Гутериш направи същия призив като мен за ненамеса. Това заяви пред журналисти държавният глава Румен Радев, съобщи Novini.bg.

,,Българското правителство няма собствена позиция, така че няма с кого и какво да обсъждам. Аз изпратих моята позиция много добре аргументирана и виждате, че за пореден път правителството се скри зад колективната безотговорност. И още нещо, което е важно според мен. Странно е защо Министерството на външните работи ме търси за съгласуване на една преписана позиция, а не ме търси за много по важни въпроси, касаещи националния интерес, като Договора за добросъседство с Македония, например“, каза още Радев.

,,Когато правителството публично представи мотивите, според мен то трябва да бъде по-внимателно. Защото там има тежка, остра, политическа, социално-икономическа и хуманитарна криза, криза на сигурността. Смятам, че много лесно българските граждани може да направят аналогия с положението в България. То е същото като тук, което се дължи на действията на правителството. Там има мигрантска криза, тук също имаме мигрантска криза“, обяви още президентът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране