01.01.2019 | 15:47
Президентът с политическа реч на Нова година
Хората отдавна се измориха от войната между институциите, подклаждана от „обединителя на нацията”

Президентът Румен Радев със свръхполитизирана реч навръх Новата година. Тя е достъпна за медиите още от ранните часове на деня.

Хората отдавна се измориха от войната между институциите, подклаждана от „обединителя на нацията”. Видно е, че и в най-тържествения ден Радев провокира разделение и омраза.

Неслучайно в Мрежата от дни се върти призив: „Изключете телевизорите в 23:50. На хората им писна!“

Иначе в написаното за президента слово отново са заредени традиционните му клишета за корупция, скандали и застой. Уверете се и вие.

„Уважаеми сънародници,

Повечето от нас имат щастието да посрещнат 2019 г. с близките и приятелите си. Други в този час са на работа, а стотици хиляди са далеч от родината. В изминалите месеци някои са изгубили роднини и приятели. Други отново ще посрещнат празника в недоимък. Нека не забравяме за тях. Когато отваряме сърцата си и подаваме ръка на слабите, получаваме от тях повече сила и смисъл от колкото даваме. През изминалата година не сторихме нужното, за да може 2019 г. да е по-лесна. Напротив! Това бе годината на корупционните скандали и ерозия на демократичните права и институции. Проблемите бяха отсрочвани, но не и решавани.

Примирихме се със застоя и безвремието, с липсата на цели и реформи. Преглътнахме ръста на цените и ниските доходи. Зачеркнахме машинното гласуване и други идеи, гарантиращи честни избори. Продължава отстъплението на закона и справедливостта пред произвола. Тази вечер много ще говорят за бъдещето си, а някои ще споделят планове за миграция. Някои ще пуснат и неканен гост на трапезата – политиката.

Но политиката не се прави на масата, а се определя и решава от усилията на милионите осъзнати личности. Вярвам, че за изминалите години българите свикнаха да дишат въздуха на свободата и тя няма да бъде ограничавана. Убеден съм, че народът ни може да излезе от всяка криза и безпътица, като надмогне егоизма и страха, и обедини усилия в името на справедливостта, законността, суверенитета и просветеното бъдеще. В това е смисълът на единението. В това е бъдещето ни като народ и държава. Бог да пази България и да благослови усилията на достойните, които творят добро. Такива винаги е имало, има и днес.

Скъпи сънародници, в този миг ние си отправяме благопожелания за настъпващата година. 2019 г. ще бъде такава, каквато я сътворим с общи усилия. Нека тя да донесе здраве във всеки дом, сила на духа, за да преодолеем трудностите и дързост в сърцата, за да сбъднем мечтите си. Да ни е честита 2019 г.“  

2 коментара

  1. ЧАО каза:

    МИГ НЮЗ,ИЗТРИВАМ ВИ!

  2. До авторът на статията ! каза:

    Прав си. В България няма корупция. През изминалата година не е имало нито един скандал. Даже в „Обединените идиоти“ нямаше. А за застой дума да не става, ние сме на първо място в ЕС по всички показатели. Явно мразиш Радев, това е твое право. Но зад него вече стоят повече от 80 % от българите. Ако и това не ти харесва , отивай да eбeш майка си в гъзъ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране