25.06.2017 | 0:01
Прибраха 10 пазачи след скандал за охраната на къмпинг „Каваци“
Групата била предвождана от Митко Каратиста

Десет яки гарда от две конкурентни фирми бяха прибрани в районното в Созопол след скандал кой да охранява бунгалата в къмпинга. Екшънът се е разиграл по обяд, когато три дузини охранители се изсипали в къмпинга и започнали да се разпореждат. Според свидетели на скандала, групата била предвождана от Митко Каратиста. Хората му плъзнали из къмпинга и обявили на назначените там охранители, че са свободни. Новопристигналите здравеняци показали договор, с който частна фирма им възлага да поемат охраната на бунгалата. От конкурентната фирма, която вече изпълнявала тази дейност, наета от фирма на сем. Баневи също показали договор, но подписан с друга частна компания, която също претендирала че държи къмпинга. Между гардовете от двете групи се разразил разгорещен спор на висок глас чий договор е легитимен и коя от фирмите, претендиращи за собственост върху къмпинга е в правото си.

Напрежението ескалирало, а някои от почиващите започнали да стягат багажите си при вида на яките момчета, изплашени че може да се стигне и до бой. Когато видели, че положението излиза от контрол, гардовете на Николай Банев подали сигнал в полицията, като информирали, че конкуренцията носи оръжие. На място веднага пристигнали няколко патрулки, а при вида на униформените, скандалджиите бързо се усмирили. Извършената на място проверка установила, че мъжете не са въоръжени, казаха от полицията. Новодошлите на свой ред подали жалба, че група мъже, приятели на конкурентите им, консумирали през седмицата различни напитки и храни в отделни заведения на плажната ивица, като не плащали за услугата.

„С цел изясняване на случая в Районно управление – Созопол са отведени десет човека от двете спорещи страни и е започнала проверка по жалбите“, съобщиха от пресцентъра на бургаската полиция.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране