27.05.2015 | 8:03
Проблемът с бюлетините е заради санирането на аферата „Костинброд“! Много поздрави на Мая Манолова
Изборните книжа са защитени като банкноти, това е излишно

Бюлетините са прекалено защитени. Печатаме ги все едно са ценни книжа или банкноти. Това е абсолютно излишно. Това каза изборният експерт проф. Михаил Константинов пред Би Ти Ви.

Според него двата печата, които избирателните комисии поставят преди и след гласуването, са напълно достатъчни за предпазване от фалшификации. Прекалената защита на бюлетините е опит за саниране на аферата „Костинброд”. И с една и с 300 000 допълнителни бюлетини не може да направите нищо, заяви проф. Константинов.

Водещият Антон Хекимян каза, че следващ гост ще е Мая Манолова, която е идеологът на последните промени в Изборния кодекс. „Поздравете я”, отговори професорът.

Според него, е „пълен срам” и „пълен позор”, че не можем да си изпечатаме бюлетините. Те ще са 32 милиона на брой за тези местни избори, добави проф. Михаил Константинов.

Той обясни, че на тези избори ще гласуват вече и малките села – над 100 души, което допълнително утежнява проблемите. Това е от глупост, българинът се бори с глупостта си, заяви професорът. Константинов потвърди прогнозата си, че първият тур на вота ще е на 25 октомври.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране