26.09.2018 | 0:01
Проблясъци от Асланов: Социологията не е в точните числа
Управляващите могат да добутат до следващата година, но това е началото на края

Този разговор за числата не ми е особено приятен. Социологията не е в точните числа, а в тенденциите и изводите, които се правят на база на тенденции..Това гениално изречение измисли социологът от „АФИС““ Юрий Асланов, за да оправдае поредното изоставане на БСП от управляващите , което сочат три социологически проучвания.

Важни били изводите, които той и подобните нему правят. А те по аслановски са зашеметяващи. Обясни ги в предаването „Лице в лице” на Би Ти Ви.  Основната тенденция е, че от началото на мандата си досега правителството навлиза в най-критичния си досега период. Това е този сезон, заяви той с внушителността на шаман, обявяващ :“Идва зима, ще вали сняг и ще е студено“.  Числата наистина са близки. Всяко едно от числата, нашите и на колегите може да е истина в реална ситуация, компетентно обясни той.

Управляващите могат да добутат до следващата година, но това е началото на края. Няма ресурс да се продължи това начало от 2007 г. 2/3 от хората са против правителството. Не се знае в кой момент някой от политиците ще излезе и ще започне разговор за бъдещето. Може някой от съществуващата партия, обясни Асланов. И бодро повтори за по сигурно: „Числата не са важни, важно е какви тенденции улавяме на база на изследването назад във времето, което сме правили. .

80% от хората не одобряват работата на парламента, само 20% я одобряват, заяви пък политологът от агенция „Тренд” Димитър Ганев. Има обективни обстоятелства обаче, които могат да разместят структурата на електоралните нагласи. Когато има вдигане на цената на газа и на комуналните услуги, има разместване на пластовете. Повява се Мая Манолова сред хората и нейният рейтинг се вдига, допълни Ганев.

Властта е уморена и скандалите могат да доведат до предсрочни избори. Раздаването пари на калпак е замазване на нещата, но не и решение на проблемите, посочва Васил Тончев от агенция Сова-Харис. Патриотите понеже се избиват по между си, ще потънат. Ще останат само БСП, ГЕРБ и ДПС в парламента, смята социологът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране