28.11.2017 | 0:01
Продадоха „Тайм“
"Мередит корпорейшън" е платила 2,8 милиарда долара

Четири от най-популярните списания в света – „Тайм“, „Спортс илюстрейтид“, „Форчън“ и „Пийпъл“, вече имат нов собственик, след като медийната компания „Мередит корпорейшън“ обяви придобиването на издателя им „Тайм Инк.“ в сделка на стойност 2,8 млрд. долара.

Сделката е успех за компанията, която на 2 пъти се опита да купи „Тайм“ през 2013 г. и началото на 2017 г., но не успя. Сега тя изкупува издателя, плащайки по 18,50 долара на акция. Придобиването се очаква да приключи през първото тримесечие на 2018 година. Благодарение на сделката „Мередит“ очаква да постигне 400-500 млн. долара икономии на разходи през първите 2 години.

Когато се комбинират, маркерите „Мередит“ и „Тайм“ ще имат 135 млн. читатели и около 60 млн. платени абонати. Създава се мощен дигитален медиен бизнес със 170 млн. месечни уникални посетители в САЩ и над 10 милиарда гледания годишно.

За да финансира придобиването, базираната в Айова компания поема сериозен дълг, вземайки общо около 3,6 млрд. долара от различни кредитори. 650 млн. долара от тях идват от компания, собственост на милиардерите Чарлс и Дейвид Кох. Те обаче няма да бъдат част от борда и няма да имат влияние върху редакционните или управленските операции, казват от медийната компания.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране