Зареждане

Напишете

ОБЩЕСТВО

Програмист разкри можем ли да разберем кой ни е гледал фейсбук профила

share

Програмистът Александър Димитров разкрива пред МИГNews дали обикновеният фейсбук потребител може да разбере кой му е разгледал профила. Младият IT специалист, който е от София, се свърза с нас по повод видеото на популярния технологичен влогър във Vbox7 – Цецо от канала Ctrl + Alt + Del, в който обяснява решението на въпроса – кой от приятелите ми в социалната мрежа най-често посещава профила ми.

Според Александър това е пълна измама и няма как по този начин да бъде разкрита загадката.

„Сорс кодът, който показва (с номерата на профилите), е върнат от сървъра, за да създаде фейсбук чата. Тези номера, които той казва, че са хората, които най-много ни гледат, всъщност са хора от страничната лента на чата, няма абсолютно нищо общо с това колко пъти са ни гледали профила. Това е Javascript код, върнат чрез Json (обект), който браузърът ни вижда. Без тези номера, няма как да се възпроизведе чата (тоест няма да имаме нито един видим приятел в чата без тези номера)“, обяснява пред Флагман.бг програмистът.

Той е категоричен, че за да видим наистина кой ни е гледал профила, трябва да изтеглим данни от базата данни на фейсбук, което е почти невъзможно.

„Днешно време хората се хващат на много подобни измами и даже инсталират плъгини, които имат вируси. Проблемът е голям и не разбирам защо „компютърен влогър“ би говорил такива измислици вместо да предупреждава хората за опасностите“, казва в заключение Александър.

share button

Етикети:

2 Comments

  1. Анонимен 08.08.2017

    Da, nevuzmojno e.

    Отговор
  2. Анонимен 07.08.2017

    Почти невъзможно?Хайде на бас това момче ако е програмист,то той бичи под Уиндоус

    Отговор

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.