17.07.2017 | 11:56
Прокуратурата иска арест за бизнесмена, сгазил 85-годишен в Пловдив
Старецът е карал колело, когато пикапът на алкохолен бос го е помел

Обрат претърпя делото за сгазения 85-годишен велисопедист в Пловдив. Той бе пометен на 13 юли от бизнесмена Тодор Неделчев. Собственикът на алкохолната фабрика „Джиро трейд“ удари с пикапа си възрастния мъж на кръстовището на улиците „Авксентий Велешки“ и „Велико Търново“ в града.

След като първоначално бе обявено, че пенсионерът е виновен, защото карал в насрещното, сега вече от прокуратурата заявиха, че шофьорът е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на възрастния велисопедист, когото е блъснал със своя пикап „Нисан Навара“.

Окръжна прокуратура в Пловдив внесе в Окръжния съд искане за най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“ за Тодор Неделчев, съобщиха днес от обвинението. Очаква се искането на прокуратурата да бъде разгледано следобед от съда. Неделчев е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Неделчев е обвинен, е лишаване от свобода от две до шест години.

Свидетели обърнаха делото при повторния разпит, тъй като разказаха, че именно бизнесменът е бил виновен за катастрофата, разкри „Марица“. От медията припомнят, че Неделчев вече е излежал една ефективна присъда – като подбудител на серия палежи в селата от Родопската яка. Той е известен и на други институции, след като фирмата му има няколко акта от митниците и данъчните служби.

През 2012 година пък със същия пикап той преживя тежка катастрофа на кръстовището на бул. „Дунав“ и „Васил Априлов“, след като бе засечен от сеат, а колата му се обърна на таван. Неделчев е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Неделчев е обвинен, е лишаване от свобода от две до шест години.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране