12.04.2019 | 11:54
Прокуратурата няма да разследва Банов по сигнала на Йончева
Преписи от постановлението са изпратени на лицата, подали сигналите

На 11.04.2019 г. Специализираната прокуратура отказа да образува досъдебно производство по сигнали срещу министъра на културата Боил Банов поради липса на данни за извършено престъпление. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратура.

Преписи от постановлението са изпратени на лицата, подали сигналите – Политическа партия „Българска социалистическа партия“, представлявана от Председателя на Националния съвет Корнелия Нинова, на народния представител Елена Йончева и на Григор Здравков.

БСП сигнализира ОЛАФ и прокуратурата за корупция в строителството и злоупотреба с държавни средства от Боил Банов в качеството му на зам.-министър на културата през 2016 г. Елена Йончева представи запис от разговори на Банов, в които той съдейства за опрощаването на поне 700 хиляди лева неустойка на фирмата – строител на втори и трети етап на античния културен комплекс „Сердика“ – Ларгото.

Поради засиления обществен интерес, с разрешение на наблюдаващия прокурор и след заличаване на личните данни, пресцентърът на Специализираната прокуратура публикува пълния текст на постановлението от 11.04.2019 г.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране