20.03.2019 | 16:21
Прокуратурата погна Цв.Цв. за евтиния апартамент
Нямам никакви притеснения от нищо. Аз съм изряден български гражданин и съм го доказал и никога не съм се крил, коментира зам.-шефът на ГЕРБ

Гражданско сдружение „БОЕЦ“ внесе в прокуратурата и в антикорупционната комисия (КПКОНПИ) сигнал за придобития нов луксозен апартамент от Цветан Цветанов. Това съобщение, разпространено днес от сдружението, беше потвърдено от говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова пред БНР.

За сделката се разбра вчера от публикация на „Свободна Европа“. Междувременно днес изданието оповести нова информация, според която новопридобитите два апартамента от Цветанов още същия ден са били продадени на негов приближен в ГЕРБ – Симеон Велков, за когото от партията твърдят, че вече не работи там.

Сигналът, получен в прокуратурата, е вече разпределен и по него ще бъде направена двумесечна проверка, която да установи дали има извършено престъпление, обясни Арнаудова. Ако се наложи, ще бъде потърсено съдействие от Антикорупционната комисия. Но тъй като сигнал има и до антикорупционната комисия, възможно е двете проверки да протичат заедно, макар и по различни текстове от съответните закони.

По повод проверката пред журналисти в Народното събрание Цветанов коментира: „Нямам никакви притеснения от нищо. Аз съм изряден български гражданин и съм го доказал и никога не съм се крил“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране