23.04.2019 | 18:06
Прокуратурата проверява и Елена Йончева заради къщи за (или без) гости
Социалистката отговори: Това е абсурд! Моя свекър е управител на фирмата още преди да познавам това семейство
На място полицаи ще проверяват дали строените с европари обекти се ползват по предназначение

Водачът на евролистата на БСП Елена Йовчева в полезрението на прокуратурата за втори път – сега заради имот. В срок от месец главна дирекция на националната полиция трябва да провери за какво се използват вързани със семейството й къщи, строени с европари.

Според медийни публикации, обектите не приемат туристи, каквото е изискването по европроекта.

На място полицаите ще изискат заверени копия от регистри за настанените туристи, като тя ще бъде сверена с тази от районното управление на МВР. Прокуратурата е възложила и да се предаде информацията за заплатените туристически данъци.

Ще се провери даже дали вписаните в регистрите гости действително са посетили проверяваните къщи за гости.

В началото на годината Елена Йончева беше обвинена в участие в схема за пране на пари, свързана с КТБ.

Новото разследване идва дни, след като зам.-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка заради журналистическо разследване, показващо, че в имота му има строена с европари “къща за гости”, за която тепърва ще се изяснява дали е свързана с него и дали е ползвана по предназначение.

Йончева за къщите за гости: Това е абсурд!

Това е абсурд! С тези думи водачът на листата на БСП за европейските избори Елена Йончева коментира появилите се данни, че нейни роднини притежават три къщи за гости близо до Лозенец, които не се ползват по предназначение.

Моя свекър е управител още преди да познавам това семейство, коментира Йончева. В България има жълто-кафяви медии, каза тя в отговор на въпроса как си обяснява изтичането на подобна информация точно преди изборите. Йончева подчерта, че има правила, по които се правят журналистически разследвания.

В изявлението си пред журналистите в Елхово Йончева бе категорична, че левицата ще победи на предстоящите избори за Европейски парламент. Трябва да има революция в доходите на хората, изтъкна тя. Според Йончева “с това правителство няма как да се измъкнем от днешното положение”, в което “селата са сякаш минали през война”.

В момента, в който левицата спечели, ГЕРБ ще изчезне и това ще даде шанс на десницата да се възроди, категорична е водачът на червената евролиста.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране